Ar senām galvassegām svinēs Grobiņas 321. dzimšanas dienu

Svētki Grobiņā risināsies trīs dienas - no 2016. gada 27. līdz 29. maijam. Tie sāksies piektdien pulksten 19 ar gājienu no stadiona līdz pilskalnam. Lai tas būtu citādāks nekā iepriekš, organizatori dalībniekus aicina ierasties ar 16.–18. gadsimtam atbilstošām cepurēm. Taču tas nenozīmē, ka bez īpašām galvassegām parādē nedrīkst doties.

Īsi pirms pulksten 20 Pilskalna estrādē risināsies svētku atklāšana, kurā piedalīsies seno deju grupa "Ballare". Bet stundu pēc tam skanēs grupas "Musiqq" akustiskā programma "Silta sirds". Pulksten 22 Pils ielā tūrisma klubs "Oga" aicinās uz nakts orientēšanās sacensībām, bet pie vasaras kafejnīcas "iCafe" visi aicināti uz kopēju svētku viruma baudīšanu.

Sestdien galvenā uzmanība būs pievērsta dzīvās vēstures festivālam "Seeburg", kas risināsies Skābaržkalnā. Pulksten 11 sāks darboties amatnieku darbnīcas, kursēs vēsturiskās laivas un senās dziesmas skandēs folkgrupa "Trejasmens", vēlāk uzstāsies arī vīru kopa "Vilki". Pusdienlaikā sāksies kara spēles. Taču arī pašiem apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt roku loka šaušanā un šķēpa mešanā, varēs pielaikot seno apģērbu. Pulksten 13 tiks klāts Valhallas galds, pie kura pasākuma apmeklētājiem būs iespēja sēsties kopā ar kaujiniekiem. Ēdienkartē tiek solīts cepts jērs, vira un malks dzēriena. Lai izvairītos no plastmasas trauku kaudzēm, rīkotāji aicina ņemt līdzi savu bļodu un krūzīti. Tiek solītas arī dzīvās uguns pavārmākslas meistarklases. Bet pulksten 14 "Sāgu teltī" sāksies priekšlasījumi par audumu krāsošanu, apbruņojumu, keramiku, Vendela perioda iezīmēm, laivu būvi un tradīcijām Rietumkurzemē. Vakarā, pulksten 18, risināsies "Bugurts". Tas ir turnīrs, kurā divas karavīru grupas ar ieročiem cīnīsies viena pret otru.

Tiem, kam vēsturiskās lietas interesē mazāk, būs iespējams vērot daudz citu lietu. Dzērves laukumā bērniem būs piepūšamās atrakcijas un Grobiņas izglītības iestādes sarūpēs darbnīcas. Promenādē skanēs ielu muzikantu priekšnesumi un amatnieki demonstrēs savas prasmes, kā arī tirgosies. Izklaides būs arī sportistiem. Laukumā aiz baznīcas risināsies strītbola sacensības, pie pilskalna – spēka un izturības sacensības "Vikingu kauss", bet Lielajā ielā pie Dzērves laukuma ikviens varēs piedalīties braucienā ar velosipēdu pa šķēršļu trasi. Savukārt pie sporta centra paredzētas sacensības skeitborda slalomā. Visas sacensības sāksies pulksten 11. Pie veikala "Tev" notiks tehnisko sporta veidu tehnikas demonstrācija.

Pulksten 16 pilskalna estrādē uzstāsies novada dziedošie kolektīvi, bet pulksten 19.30 – aktieri Marija Bērziņa un Ainārs Ančevskis, dziedātāji Ieva Kerēvica un Jānis Aišpurs. Vakara noslēgumā uz pussalas risināsies teatralizēts deju uzdevums "Grobiņas pilskalna mistērijas", kurā piedalīsies paši novadnieki. Uzdevuma režisors ir Ēriks Vilsons, scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Zigrīda Atāle, horeogrāfe – Elīna Lankovska, mākslinieciskā vadītāja – Inga Papirte. Par gaismu režiju rūpēsies Kristaps Štobis, par apskaņošanu – "Le Sound". Koncerts sāksies pulksten 22, savukārt pēc tam pilskalna estrādē visi aicināti uz balli kopā ar grupu "Linga" un DJ Frenky. Tas svētku laikā būs vienīgais maksas pasākums. 

Savukārt svētdien no pulksten 11 stadionā uz izstādi un paraugdemonstrējumiem tiek gaidīti visi suņu mīļotāji. Bet svētki noslēgsies pavisam mierīgi – ar koncertu luterāņu baznīcā pulksten 16. Piedalīsies draudžu muzikālie kolektīvi.

Svētku laikā paredzēti arī satiksmes ierobežojumi. Piektdien Lielās ielas posms būs slēgts no pulksten 18 līdz 20 – informē V. Liepa. Savukārt sestdien iela no veikala "Top!" līdz Celtnieku ielai būs slēgta no pulksten deviņiem līdz 20.

Slaloma sacensību laikā sestdien no pulksten 11 būs slēgta arī Jaunatnes iela no M. Namiķa ielas līdz Pīlādžu ielai 18.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.648458sec.