«Ideju bodē» rādīs Berlināles laureāti - zviedru drāmu «Mana tievā māsa»

Pirmdien, 18.jūlijā pulksten 18:00 radošajā telpā "Ideju bode", Liepājā, notiks kārtējais bezmaksas kino seanss. Šoreiz skatītājiem tiek piedāvāta zviedru režisores Sannas Lenkenas drāmu "Mana tievā māsa" (Min lilla syster). Filma ir Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla konkursa Generation Kplus galvenās balvas Kristāla Lācis ieguvēja un viena no 2015. gada daudzsološākajām kino debijām. Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Stellas acīs vecākā pusaugu māsa Katja ir īsta zvaigzne — viņa ir ģimenes acuraugs un talantīga daiļslidotāja, kuras dienas paiet neatlaidīgos treniņos. Kad Katjas sportošana sāk atgādināt apsēstību, un viņas izturēšanās kļūst arvien saltāka, Stella ir pirmā, kas atklāj māsas noslēpumu un saprot tā iespējami postošās sekas. Viņai jāpieņem grūts lēmums: izstāstīt par to vecākiem un novērst briesmas, vai turēt Katjai piespiedu kārtā doto solījumu klusēt.

Jaunās zviedru režisores Sannas Lenkenas, Stokholmas Dramatiskā institūta absolventes, debijas filma ir intriģējošs un sirsnīgs ieskats cilvēku attiecībās. Tas jūtīgi iemūžina bērna skatu uz vissarežģītākajām dzīves norisēm un paradoksālo spēju ar tām dažbrīd tikt galā labāk par pieaugušajiem. Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla konkursa Generation Kplus galvenā balva Kristāla Lācis.

Radošā telpa "Ideju bode" sadarbībā ar kinoteātri "Kino bize" laika posmā no maija līdz novembrim Liepājā organizēs nekomerciālā mākslas un dokumentālā kino seansus. Programmā iekļautas pavisam jaunas pagājušā gada festivālu laureātes – no Berlīnes, Kannām, Eiropas kinoakadēmijas līdz Oskaru nominācijām. Filmas tiek demonstrētas bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6809299sec.