Siguldā notiek Eiropas gastronomijas reģiona 2017 atklāšanas pasākums

Sestdien, 28.janvārī, Siguldā, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisinājās Eiropas gastronomijas reģiona 2017 atklāšanas pasākums „Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma laikā apmeklētāji bija aicināti izbaudīt Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus.

Ziemas izaicinājumu bija pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavoja seši Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: „Valmiermuižas alus virtuve” un šefpavārs Dzintars Kristovskis, „Ostas Skati” un šefpavārs Ingmārs Ladigs, „Mālpils muiža” un šefpavāre Aija Gabrāne, „Kungu Rija” un šefpavārs Gvido Skoboļevs, „Bīriņu Pils” un šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī restorāns „Garšas Frekvece” un šefpavārs Vadims Jevsejevs.

Pasākuma laikā bija iespējams mieloties ar dažādiem latviešu virtuves ēdieniem: alus plakanmaizi un šķelto zirņu aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem īstiem ziemas gardumiem.

Kamēr uz uguns gatavojās ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādāja grupas „Auļi” un „Iļģi”.

Kā ziņots iepriekš, Rīgas–Gaujas reģions, kurā sadarbojas Rīgas, Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldības, ieguvis titulu 2017.gadā būt par Eiropas Gastronomijas reģionu un gada ietvaros plānota plaša pasākumu programma, ar kuru iespējams iepazīties mājaslapā www.rigagauja.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Siguldas novada TIC
,


Gulbenes novada TIC
,


Whitehouse
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6444931sec.