Otrajās Lieldienās Turaidā aicina uz Lieldienu svētkiem

Kā katru gadu Turaidas muzejrezervāts Otrajās Lieldienās, 2. aprīlī. plkst. 14.30 aicina uz Lieldienu svētkiem “Spīdi nu, saulīte!”, lai kopā lieliem un maziem svinētu pavasara atnākšanu, izdzīvojot Lieldienu laika tautas tradīcijas kopā ar Siguldas folkloras kopas “Senleja” dalībniekiem.

Šogad Lieldienu laikā tiks pirmo reizi iešūpotas jaunas šūpoles, kuru atslēgšanas rituālā ikviens aicināts piedalīties, nesot līdzi mājās nopītu krāsainu dzīparu vai saplaucētus bērzu zariņus un, protams, krāsotas olas.

Svētkos tiks dziedātas pavasara rotāšanas un saules dziesmas, tiks brīvdabā lielajā katlā krāsotas olas, izmantojot dabas materiālus, notiks olu kaujas un ripināšanas sacensības, kā arī tiks spēlētas dažādas tautas spēles. Neiztrūks tautas danči un rotaļas, kā arī veco podu sišana, kuru simboliskā nozīme ir pa ziemu sakrāto nelāgo domu aizraidīšana.

Gadskārtu svētki Lieldienas jeb Lielā diena ir laiks, kad dienas kļūst garākas par naktīm, saule kāpj arvien augstāk un augstāk debesu kalnā. Tas ir laiks, kad gaisma svin uzvaru pār tumsu. Viena no senajām tradīcijām – šūpošanās šūpolēs ir veids, kā ļaudis simboliski palīdz saulei celties debesīs un sniegt pasaulei gaismu, siltumu un auglību.

Lieldienu brīvdienās no 30. marta līdz 2. aprīlim būs atvērtas ne tikai pils ekspozīcijas un brīvdabas ekspozīcijas, bet arī Turaidas baznīca, kur būs apskatāma ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture” un smilšu kino “Turaidas Roze”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20936108sec.