Turaidas muzejrezervātā norisināsies svētki «Šodien Turaidas muiža pieder bērniem!»

Jau tradicionāli augusta pirmajā svētdienā Turaidas muzejrezervāts aicina ģimenes ar bērniem uz izzinošiem svētkiem, un 2019. gada 4. augustā no 15.00 līdz 18.00 svētkos "Šodien Turaidas muiža pieder bērniem!" lieli un mazi aicināti iepazīt Turaidas muižas saimniecisko centru, senos muižas amatus un jauno ekspozīciju "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" atjaunotajā muižas Klaušinieku mājā.

Visu svētku laiku radošās darbnīcās varēs noskaidrot, kādi darbinieki muižā strādājuši, uzzināt, ko darījis kokamatnieks, klētnieks, skroderis, zivkungs, vešeriene, istabmeita un skolmeistars, kā arī iemācīties kādu viņu amata prasmi un salīdzināt senos arodus ar mūsdienu profesijām. Apmeklētājus sagaidīs muižas pārvaldnieks, kurš ar spēles elementiem rosinās bērnus kļūt par kādu no muižas darbiniekiem un izmēģināt darīt viņu amata darbus.

Tiks vadītas īpašas ekskursijas ģimenēm ekspozīcijā "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis", kurā veidots stāsts par zemnieka ceļu no klaušinieka statusa līdz savas valsts dibināšanai. Ekspozīcijai ir trīs telpiskas sadaļas: "Klaušinieks", "Saimnieks", "Pilsonis", kurās vēstījuma pamattēmas ir: Brīvība – Cīņa par brīvību; Zeme un Darbs; Valstiskuma ideja – Valsts; Izglītība un Kultūra; Dzimta, ģimene un sadzīve. Tās vijas cauri visām trim sadaļām, kurās atklāti 35 vēstures stāsti. Ekspozīciju papildina sajūtu gleznas, animācijas filmas, videostāsti un digitālās programmas, kā arī otrajā stāvā iekārtota interaktīva izziņas telpa bērniem. Ekspozīcija ir mākslinieciski un interaktīvi bagāta, tāpēc tā ir saistoša gan lieliem, gan maziem. Speciāli šim pasākumam tiek veidota arī nodarbība "Kas ir klaušinieks?"

PROGRAMMA

15.00 – 15.30 – EKSKURSIJA ģimenēm jaunajā ekspozīcijā "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis"

15.30 – 16.00 – NODARBĪBA "Kas ir klaušinieks?" un kāda sena darbarīka izgatavošana

16.00 – 16.30  –  IZZIŅA PASTAIGA  "Ko slēpj Turaidas muižas mežaparks?" Starptautiskā projekta "Dārza pērles" ietvaros dabas pētnieks Māris Olte iejutīsies Turaidas mežsarga tēlā un stāstīs par mežaparka skaistākajām, interesantākajām un senākajām dabas vērtībām.

16.30 – 17.00 – EKSKURSIJA ģimenēm jaunajā ekspozīcijā "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis"

17.00 – 18.00  – Liepājas Ceļojošā LEĻĻU TEĀTRA "Maska" IZRĀDE "Draudzēsimies!" un rotaļas kopā ar izrādes tēliem

Visu svētku laiku:

15.00 – 18.00 – RADOŠĀS DARBNĪCAS "Iepazīsti muižas darbiniekus!"

Kas ir dārznieks, klētnieks, skolmeistars, vešeriene, zivkungs, skroderis un šuvēja?

Ko darīja rakstvedis un muižas pārvaldnieks? Atbildes uz šiem jautājumiem rast un vēl daudz ko saistošu uzzināt varēs ģimenes, kopīgi pavadot laiku, viesojoties Turaidas vēsturiskajā centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88755202sec.