Izbaudi Siguldas dabas ainavas ceļojot ar velosipēdu

Siguldā un tās apkārtnē pieejami pieci riteņbraukšanas maršruti, kas vedīs uz Siguldas ievērojamākajām apskates vietām, kā arī ļaus izbaudīt skaisto dabu Gaujas senlejā.  

Maršruti ved pa skaistākajām Gaujas Nacionālā parka takām, iekļaujot apskatei arī interesantas pieturvietas un tūrisma apskates objektus.

Siguldas klasika  - 11 km garais maršruts ved pa Siguldas pilsētas veloceliņiem uz ievērojamākajiem apskates objektiem, iekļaujot apskatei Bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda", Siguldas pils kvartālu, Siguldas suvenīra Spieķa parku un citus tūrisma objektus.  Augstuma starpība 10m, nepieciešamais laiks 1-1,5h.

Siguldas klasika Gaujas Nacionālajā parkā – 12 km garais maršruts ved pa Gaujas nogāzēm Siguldā, augstuma starpība 83m, nepieciešamais laiks 1-1,5h. Maršruts ved gar Gūtmaņalu, Krimuldas muižu, Velnalas klintīm, kā arī pa Siguldas pilsētas daļu.

Sigulda – Līgatne – Sigulda – 46,4 km garais maršruts ved gar Gauju līdz Līgatnei pa interesantu meža taku. Maršrutā redzēsiet arī Līgatnes pilsētu ar tās apskates objektiem, piemēram, Līgatnes pārceltuvi, pagrabu alas un papīrfabrikas ciematu. Augstuma starpība 104m, nepieciešamais laiks 3,5-4h.

Sigulda – Murjāņi – Sigulda – 30,2 km garais maršruts ved gar abām Gaujas upes pusēm līdz Murjāņiem. Augstuma starpība 75m, nepieciešamais laiks 2-3h. Šis maršruts ir ar izteiktu reljefu un burvīgiem skatiem tieši uz Gaujas līkumiem. Viens no iespaidīgākajiem pieturas punktiem ir Katlapu iezis, no kura paveras ainavisks skats.

Sigulda – Allaži – Sigulda – 25,8 km garais maršruts ved līdz Allažiem, augstuma starpība 63m, nepieciešamais laiks 1,5h. Maršrutā redzēsiet interesantus objektus, kas ievērojami Allažu pusē, piemēram, Černausku dižozolu un Černausku kultakmeni, kā arī Kaļkugravas avotus.

Informācija par velo nomām pieejama šeit.

Visas velo maršrutu kartes iespējams atrast tourism.sigulda.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47951603sec.