Siguldā notiks trīs unikāli pasākumi

2020. gada 25. janvārī Sigulda aicina piedzīvot aizraujošu notikumu virkni – Livonijas ordeņa Siguldas pilī būs iespēja tvert ziemas sajūtu Siguldas lielākajā gastronomijas festivālā "Ziemas garšu svinēšana", kur varēs baudīt 10 izslavētu gardēžu restorānu šefpavāru uz dzīvas uguns gatavotos ēdienus Latvijas leģendārās rokgrupas "Pērkons" un grupas "Rahu The Fool" mūzikas pavadībā.

Savukārt kultūras centrs "Siguldas devons" ikvienu pārsteigs ar interaktīvu literatūras, mākslas un mūzikas piedzīvojumu "Dzejas teltis". 25. un 26. janvārī bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" Latvijas un pasaules labākie kamaniņu braucēji cīnīsies par uzvaru 6. Viessmann Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā.

Sestdien no plkst. 11.50 notiks Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā, kad uz starta bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" stāsies sievietes. No plkst. 15.00 trasē būs iespēja vērot divvietīgo ekipāžu braucienus, savukārt plkst. 17.30 notiks apbalvošanas ceremonija. Sacensībās, kas turpināsies arī svētdien, 26. janvārī, kopumā piedalīsies vairāk nekā 110 sportisti no 23 valstīm, tostarp arī Latvijas kamaniņu braucēji – brāļi Andris un Juris Šici, Kristers Aparjods, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Līdztekus kamaniņu sacensībām Livonijas ordeņa Siguldas pilī no plkst. 12.00 līdz 16.00 gardēži aicināti uz dzīves un garšas svētkiem – lielāko gastronomijas festivālu "Ziemas garšu svinēšana". Pasākumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt gardākos "Entresol", "Ferma", "Restorāns 3", "Ogle", "Kungu rija", "Stirna & avocado", "Hercogs", Mālpils muižas un Bīriņu pils restorānu, kā arī "Mr. Biskvīts" šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus. Šie svētki vienlaikus būs pirmie, kas aizsāks Siguldas videi draudzīgo aktivitāšu kopumu 2020. gadā, proti, festivālā tiks izmantoti tikai videi draudzīgi trauki.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas "Zilver" un Cremon", lēni spiesto sulu piedāvājums no "Dabas Laboratorija", kā arī "Bliss Gelato" Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato. Šefpavāru radīto ēdienu cenas – no 3 līdz 6 eiro; atsevišķos restorānos būs iespējams norēķināties tikai ar norēķinu kartēm. Pasākumu papildinās leģendārā Latvijas rokgrupa "Pērkons" un grupa "Rahu The Fool", kā arī DJ Edgars Bercis. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Siguldas pils kvartāla amatnieku darbnīcās, apgūstot dažādu amatu prasmes, kā arī iepazīt produktus, kas radīti tepat Siguldas pils kvartālā.

Savukārt kultūras centrā "Siguldas devons" plkst. 13.00 literatūras, mākslas un mūzikas baudītājiem norisināsies interaktīvs piedzīvojums latviešu dzejas pasaulē "Dzejas teltis". Ar viedierīču palīdzību ikvienam būs iespēja ielūkoties piecās teltīs un piedzīvot dzejoļu vizuālu interpretāciju, atdzīvinot tos. Pasākumā varēs iepazīt dzejnieku Kārļa Vērdiņa, Ineses Zanderes, Pētera Brūvera un Imanta Ziedoņa dzejoļus, kurus savā skatījumā veidojušas gleznotājas Kristīne Luīze Avotiņa un Katrīna Gaile, scenogrāfe Ieva Kauliņa, grafiti mākslinieks Trons Kartons (Tron Karton), fotogrāfs Paulis Jakušonoks.

Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51334095sec.