Turaidas muzejrezervāts atver apmeklētājiem brīvdabas ekspozīcijas

Sākot no 2020. gada 13. maija, Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atver brīvdabas ekspozīcijas un izstādes teritorijā, ievērojot Kultūras ministrijas rīkojumā noteiktās prasības par sociālās distancēšanās nodrošināšanu muzejos.

Turaidas muzejrezervāts maijā atvērts apmeklētājiem būs katru dienu bez brīvdienām no 10.00 līdz 20.00 un biļetes būs iegādājamas uz vietas Apmeklētāju centrā bez iepriekšējas pierakstīšanās.

Brīvdabas ekspozīciju piedāvājumā ietilpst Turaidas vēsturiskā centra apmeklējums: iepazīšanās ar Turaidas viduslaiku pils kompleksu, Dainu kalnu un Dziesmu dārzu, Turaidas Baznīckalnu un Turaidas Rozes piemiņas vietu, muižas saimnieciskā centra apbūvi, kā arī izstādēm "Turaidas muzejrezervāts laikā un telpā", "Dziedošais Dainu kalns", "Turaida Indriķa hronikā", "Turaidas pils vēsture arheoloģiskās ekspedīcijas zīmējumos 1976 – 2000" un "Latviešu gadskārtu svētki". Iespējams kādam jaunatklājums būs "Arheologa Jāņa Graudoņa pils apvedtaka", kurā apskatāmi mūra pils senie nocietinājumi un interesanti viduslaiku pils būvniecības elementi, piemēram, pils slepenā izeja vieta. Šobrīd saistošu uzdevumu pilnu maršrutu "Lībiešu takas sakņu sapņi" ģimenēm ar bērniem izstrādā muzejpedagogi. Par visiem jaunumiem, ko pamazām piedāvās muzejrezervāts, tiks ievietota informācija muzejrezervāta mājaslapā, sociālajos tīkos un platformā muzeji.lv.

Turaidas muzejrezervāta direktore: "Ļoti gaidām apmeklētājus, kam Turaida ir iedvesmas un vēstures stāstu izziņas avots. Šobrīd pakāpeniski gatavojamies arī ekspozīciju atvēršanai ēku-pieminekļu telpās, kur nepieciešams īpašs sagatavošanās darbs drošam apmeklējumam."

Turaidas muzejrezervāts piedalās Latvijas Muzeju biedrības kopīgi rīkotajā informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad, apmeklētāju ērtībai izvietojot spilgti dzeltena vienota dizaina un informācijas materiālus teritorijā un Apmeklētāju centrā, kas veidoti kā palīgs valstī noteiktā sanitārā protokola prasību izpildei. Atgādinām, ka  2020. gada 12. marta Ministru Kabineta rīkojums Nr. 103 attiecas arī uz muzeju apmeklējumu, kas nozīmē, ka muzejrezervātu nevar apmeklēt personas ar elpceļu infekcijas slimību pazīmēm, kā arī personas, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija.  Ja personai ir infekcijas slimības pazīmes (drudzis, klepus, elpas trūkums), muzeja darbiniekiem ir tiesības apmeklētāju neielaist vai lūgt pamest muzeja teritoriju. Uzturoties muzejrezervāta teritorijā, apmeklētājiem citam no cita savas veselības drošības dēļ jāievēro 2 metru distance un jāseko visām norādēm un papildus informatīvajiem materiāliem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43980098sec.