Gaujas Nacionālā parka teritorija ir bagāta ar sēnēm

Sigulda un tās apkārtne izvietojusies Gaujas Nacionālā parka teritorijā, kas ir vecākais Nacionālais parks Latvijā. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, pamatiežu atsegumi, reljefa formu dažādība, avoti un gleznainas ainavas.

Miljoniem gadu ilgo ģeoloģisko procesu rezultātā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā izveidojušies daudz devona perioda smilšakmens un dolomīta pamatiežu atsegumu un alu, kas kļuvuši par savdabīgām dažādu organismu dzīvotnēm.

Gaujas Nacionālajā parkā ir novērojama liela biotopu daudzveidība – sausie un mitrie, kā arī nogāžu meži, dižkoki, veci un satrupējuši koki, kritalas, sausokņi, bijušo muižu parki u.c. Piemērotā laikā un vietā redzēto sugu un formu skaits būs iespaidīgs!

Latvijā ir sastopams vairāk nekā 4000 dažādu sēņu sugu. Sēnes ir neparasti organismi, kas apvieno īpašības, kas tos padara līdzīgus gan augiem, gan dzīvniekiem.

Gaujas Nacionālajā parkā, pateicoties lielai biotopu daudzveidībai, ir bagāta cepurīšu sēņu flora: pavisam konstatētas 560 cepurīšu sēņu sugas, atklātas daudzas agrāk nezināmas retu sugu atradnes, kā arī daudzas sēņu sugas tieši GNP konstatētas pirmo reizi Latvijā.

Ne velti tās iedala atsevišķā sēņu valstī. Sēnēm piemīt liela krāsu un formu daudzveidība, tādēļ tās ir interesants dabas vērošanas objekts.

Arī Siguldas apkārtnē iespējams ieraudzīt un vērot dažādas sēņu sugas.

Iepazīsties ar GNP sēņu vērošanas maršrutu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53914809sec.