Siguldas pilsētvidē notiek radošs pārgājiens City trip

Jauniešu dienas ietvaros 13.-14.08.2010 Siguldas novada domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Jauniešu iniciatīvu centru „Mērķis” un ainavu arhitektiem Ģirtu Runi, Mantenu Devrīntu un Lieni Jākobsoni rīko radošu pārgājienu pilsētvidē „CityTrip”. Tā mērķis it rosināt jauniešu izpratni par dažādiem Siguldas pilsētas uzbūves un attīstības aspektiem.

18 aktīvi jaunieši dosies ceļā pa iepriekš sagatavotu 22 km garu maršrutu, kas aptver Siguldas pilsētas visdažādākos rakursus. Pārgājiena laikā tā dalībnieki izstaigās gan ielas un ceļus, gan pagalmus un laukus, gan urbanizētas un dabas teritorijas, pievēršot uzmanību pilsētvides niansēm, kas ikdienā paslīd garām nepamanītas.

Pārgājiena laikā jaunieši fiksēs (fotografējot, pierakstot, zīmējot u.c.) savus iespaidus ceļojuma maršrutā, un izteiksmīgākie attēli tiks publiski demonstrēti gala pasākumā 14. augustā plkst. 15.00 Jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis”.

Pārgājiens notiek projekta „Ainavu plānojumu izstrāde Eiropas pilsētu un piepilsētu teritorijām” ietvaros, kas tika apstiprināts Eiropas reģionālās attīstības fonda INTERREG IVC programmas ietvaros. Jauniešu idejas un ieteikumi tiks izmantoti gan veidojot jaunus tūrisma piedāvājumus, gan izstrādājot Siguldas novada Attīstības programmu.

„Šis ir viens no pirmajiem projektiem, ko realizējam „Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” ietvaros Siguldā,” informē Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Jau iepriekš informējām, ka Sigulda ir Rīgas oficiālais partneris šajā projektā un laikā līdz 2014.gadam Siguldā plānots īstenot vairākus pilsētvides un kultūras attīstības projektus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20985198sec.