Siguldā ir klāt ievu ziedēšanas laiks

Ar galvu reibinoši rūgteno ievziedu aromātu, kas Siguldu piepildīs turpmākās divas nedēļas, aicinām izbaudīt pavasari pilnā tā plaukumā. Šis ir īsais laiks garu spirdzinošām aktivitātēm, romantiskai pastaigai vai velo izbraucienam Gaujas senielejā, kad lapu plaukstošais zaļums bagātina labākos skatus uz Turaidas muzejrezervātu, Krimuldas pili un gleznaino Gauju.

Godinot 400 gadus senu mīlestības stāstu par Turaidas Rozi, aicinām visus mīlošos pārus satikties Stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa, lai vēlreiz apliecinātu mīlestību vienam pret otru. Sajūti sirdī prieku, vērojot kā sajūsmā čalojošie bērni veldzējas strūklakā iepretim Laimas pulkstenim un paņem sev līdzi stāstu, kas raisīsies Tev apkārt lakstīgalu vīterojošām dziesmām pieskandinot balti mutuļojošo Gaujas senleju.

Dodies uz atjaunoto Livonijas ordeņa Siguldas pili, lai izzinošā un vēsturiski aktīvā ceļojumā uzzinātu par ordeņa ikdienu, iemēģinātu roku ar viduslaiku tuvcīņas un tālcīņas ieročiem, kā arī baudītu unikālo skatu pāri Gaujas senlejai uz Turaidas un Krimuldas pilīm. Turpat līdzās atklāj smilšu mākslas burvību Elmāra Gaigalnieka Smilšu mākslas namiņā, kurā iepazīsi unikālu smilšu kolekciju no visiem pasaules kontinentiem.

Ļaujies skaisto skatu vilinājumam un dodies pārbraucienā ar vagoniņu no Siguldas uz Krimuldu, lai sajustu romantisku senatnīguma auru Krimuldas muižas parkā. Lejup pa Serpentīna ceļu dodies uz Gūtmaņa alu, lai palūkotos uz to kā unikālu viesu grāmatu, kas sevī glabā uzrakstus kopš 18.gadsimta. Atpūties uz brīdi un skatam uzbur ainu, kā Siguldas pils dārznieks Viktors Heils šeit tikās ar savu mīļoto Maiju – Turaidas rozi.

Sestdien 18.maijā no plkst. 19.00 līdz 01.00 ikviens ievziedu smaržas baudītājs aicināts doties uz Turaidas muzejrezervātu, kurā norisinoties akcija "Muzeju nakts" - "Zaļā dzīvība Siguldā, Turaidā, Krimuldā". Pasākuma laikā ikviens laipni gaidīts apskatīt muzeja ekspozīcijas, kas stāsta par notikumiem 1000 gadu garumā.

Mūzikas skaņu baudītājus aicinām 18. maijā plkst. 22.00 būt Siguldas pilsdrupu estrādē, kurā norisināsies vasaras sezonas atklāšanas pasākums – "Ievziedu Balle" īsti Balkānu/ Latgaliskā skanējumā. Pirmo reizi Ievziedu Ballē uzstāsies enerģijas pārpilnais "Slavenais Jersikas orķestris". No plkst. 24.00 – Zaļumballe kopā ar Ati un Jāni Auzāniem, Jāni Lielmeži un DJ Alex.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47430205sec.