Norisināsies karstākais vasaras festivāls "Latvijas pirts 2013"

2013. gada 26. - 27. jūlijā Siguldas novada atpūtas centrā "Brūveri" www.hotelbruveri.lv tiek organizēts ikgadējais vasaras festivāls "Latvijas pirts 2013".

No neliela pirts pasākuma esam izauguši par starptautiski atpazītu festivālu. Dalību festivālā ir pieteikuši profesionāļi un entuziasti no – Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Lielbritānijas.

7 iemesli festivāla "Latvijas pirts 2013" apmeklēšanai:

1) Latvijā visaptverošākais pasākums par pirti 2013. gadā (vairāk nekā 70 lektori un pirtnieki no tuvām un tālām "zemēm, vairāk nekā 30 tēmas);

2) uzzināt vairāk par pirts slotu siešanu un augu izmantošanu pirtī;

3) mācīties pirtī lietot latviešu tautas dziesmas un zīmes;

4) iepazīties ar bioenerģētikas izmatošanu pirtī;

5) satikt un uzklausīt praktizējošu šamani;

6) atrast savu pirtnieku vai skolotāju;

7) veselīgi pavadīt laiku.

Šogad festivāls noritēs divas dienas. Programmā iekļautas lekcijas, pirtnieku meistarklases, masieru un skaistumkopšanas speciālistu pakalpojumi, veselības diagnostikas speciālistu piedāvājumi, osteopātu un aromterapeitu diskusijas un konsultācijas. Nedaudz ieskatīsimies latviskajā dzīves ziņā un baudīsim latviešu folkloras kopas priekšnesumu. Pieskarsimies netaustāmajai un nedaudz mistiskajai pasaulei.

Festivāla laikā varēs gan redzēt, gan izbaudīt daudz un dažādas pēršanas tehnikas un tradīcijas. Festivāls apvienos visus pirts entuziastus ar domu, ka mēs esam tik dažādi un neviens nav ne sliktāks, ne labāks. Mēs esam vienkārši atšķirīgi, ar to arī lepojamies un esam gatavi pirts kultūru bagātināt un nodot nākošajām paaudzēm.

Viesos gaidām divu sabiedrisko piršu pārstāvjus: Maskavas "Сандуновские бани" marketinga direktoru G. Bartuhina kungu un Londonas "Banya No1" direktoru A. Lazareva kungu.

Foto mirkļos festivālu iemūžinās Latvijas fotogrāfs Dainis Jansons un Krievijas "TV Krievija 1" pirts tēmas raidījuma vadītājs S. Beļājevs.

Lietuviešu pirts tradīcijas kopējā pulkā ievīs biedrības "Lietuviškos pirties bičiulių draugija" un Druskininku novada pirts kluba "Dzūkų dzyvai" pārstāvji.

Jau trešo gadu savu meistarklasi sniegs krievu pirts skolas "Сталевар" pirtnieki no Maskavas.

Latviju pārstāvēs "Pirts skola" pasniedzēji un audzēkņi, biedrības "Latvijas pirts savienība" pirtnieki god. Z. Kārkliņa kunga vadībā, lauku pirts "Liene" pirts speciālisti. Pirts kolektīvs "Eņgeļu pirtiņa" solās miesas baudu sniegt visiem apmeklētājiem. Kompānija "Termorelax" sadarbībā ar mācību centru "Preventa" aicinās uzzināt specifiskas pirts zinības. Pašmāju dārznieki dos iespēju baudīt lavandu smaržu no „RICH LAVANDA” laukiem, stādu audzētava „Dimzas” piedāvās netradicionālas un eksotiskas pirtsslotas.

Pirts prieki būs baudāmi 10 dažādās pirtīs kurās laimes sajūtu palīdzēs gūt aptuveni 70 pirtnieki. Vairāk kā 20 masieri ļaus sajust mirkļa pieskāriena burvību.

Festivāla atklāšanā piedalīsies TAVA direktors A. Slokenberga kungs un Siguldas novada domes priekšsēdētājs U. Mitrevica kungs. Festivāla atklāšanu kuplinās arī Krievijas tūrisma industrijas un mediju pārstāvju delegācija I. Ansones kundzes vadībā.

Ar festivāla programmu var iepazīties biedrības „Latvijas pirts” mājas lapā - www.termorelax.com.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61081505sec.