Vienības braucienā startēs ap 5000 braucēju

Jau šo svētdien, 8. septembrī, Siguldā norisināsies gada lielākie Latvijas riteņbraucēju svētki – 23. Vienības velobrauciens, kurā organizatori prognozē teju 5000 riteņbraucēju dalību. Vienības brauciens šogad veltīts prestižā Tour de France velobrauciena simtgadei, un tajā piedalīsies virkne pasaules esošo un bijušo riteņbraukšanas zvaigžņu, tostarp pasaules čempions un daudzu Tour de France etapu uzvarētājs Marks Kavendišs.

Šogad Vienības velobrauciena dalībnieki aicināti Siguldā notiekošajās sacensībās savu apģērbu ieturēt Tour de France stilā. Organizatoru īpaši izveidota komisija noteiks atraktīvākos un oriģinālāk ģērbtākos riteņbraucējus, kas savā īpašumā iegūs kādu no trijiem Tour de France krekliem ar oriģinālajiem sportistu parakstiem.

Pulksten 11.00 tiks dots starts 100 kilometru garajam LOK sporta šosejas braucienam, kurā sprinta karalim Markam Kavendišam, Igaunijas leģendai Janam Kirsipū, savulaik Dānijas labākajam riteņbraucējam Braienam Holmam un citām velo zvaigznēm konkurenci centīsies sarūpēt Latvijas vadošo komandu „Rietumu – Delfin” un „Alfa Baltic/ Unitymarathon.com” sportisti. Sporta distances dalībnieki no Siguldas tālāk, caur Augšlīgtani un Ieriķiem, dosies Cēsu virzienā. Ikviens cēsinieks ap pulksten 11.50 ir aicināt ieņemt labākās vietas pie Vienības laukuma, kur riteņbraucēji cīnīsies par uzvaru starpfinišā. Turpinājumā vairāk nekā 200 sportistu lielā kolonna dosies uz Stalbi, lai tālāk caur Straupi, Raganu un Turaidu atgrieztos Siguldā.

Aizraujošajam un dinamiskajam SEB kalnu divriteņu braucienam (44 km) starts tiks dots pulksten 12.50.

Tikmēr 14.00 startēs populārākā no distancēm - ITERA tautas brauciens (37.5 km), kur vienkopus trasē dosies vairāk nekā 3500 dalībnieki. Starp viņiem būs arī  pasaules eksčempions Romāns Vainšteins, Tour de France leģenda Rolfs Aldags, Barselonas Olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Dainis Ozols. Distancē redzēsim arī Tour de France vairākkārt sekmīgi startējušos latviešus – Arvi Piziku un Kasparu Ozeru, pasaules junioru čempionu BMX riteņbraukšanā un divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga treneri Ivo Lakuču, kā arī Krievijas velosporta personību – Ivanu Miščenko.

Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, sākot no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori. Vairāk informācijas un sacensību programma atrodama mājas lapā www.velo.lv.

Domājot par dalībnieku ērtu nokļūšanu uz Vienības Velobraucienu, sadarbībā ar ilggadējo Vienības velobrauciena atbalstītāju Latvijas Dzelzceļš, arī šogad vilcienos tiks izveidoti papildu vagoni.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens ir gada nozīmīgākais un populārākais velonotikums Latvijā. Pirmie Vienības velobraucieni norisinājās 1930. gados.

Toreiz lielajā braucienā, pēc prezidenta Kārļa Ulmaņa aicinājuma, piedalījās vairāk nekā 6000 dalībnieku. Pateicoties trenerim Ernestam Pūcem un citiem domubiedriem, velobrauciens tika atjaunots 1995. gadā, bet kopš 2000. gada to organizē Igo Japiņa sporta aģentūra. Lielākie pasākuma atbalstītāji un ilggadējie partneri ir Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Itera Latvija, Latvenergo un Latvijas Olimpiskā komiteja.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63484097sec.