Siguldieši spēlēs rudens melodijas Turaidā

Svētdien, 2013. gada 6.oktobrī pulksten 15.00, laikā, Turaidas muzejrezervāta apmeklētājus un zelta rudens baudītājus Turaidas pils pagalmā ar skaistākajām melodijām priecēs Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansamblis „Sigulda” diriģenta Jāņa Raslava vadībā.

Zelta lapu laikā jau par tradīciju kļuvuši Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansambļa „Sigulda”  muzikālie priekšnesumi Turaidas pils pagalmā. Koncerts „Rudens melodijas” būs veltījums visiem, kas novērtē kultūrvēsturisko mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā un rudens romantiku Latvijā. Kā zināms, britu laikraksta „The Guardian” lasītāji arī par labāko tūrisma galamērķi šoruden atzinuši Turaidas pili un Gaujas senieleju, uz kuru no Turaidas pils Galvenā torņa skatu laukuma paveras brīnišķīgs un krāšņs skats.

Diriģents Jānis Raslavs sava mūža lielāko daļu strādājis un muzicējis Siguldā. Viņš daudzus gadus ir vadījis estrādes orķestri "Sigulda" (Tautas kolektīva goda nosaukums iegūts 1972.gadā), 1978.gadā dibinājis pūtēju orķestri "Satezele" (Tautas kolektīva goda nosaukums iegūts 1984.gadā). Vēlāk ar tādu pašu nosaukumu enerģiskais un talantīgais diriģents izveidojis džeza orķestri – bigbendu, bet 2000.gada aprīlī viņš nodibinājis pūtēju ansambli "Sigulda", kas 2004.gadā ar sponsoru atbalstu laida klajā mūzikas disku "Spraud man puķi pogas caurumā!". Diriģents Jānis Raslavs bijis vairākkārtēju Vispārējo dziesmu un deju svētku virsdiriģents pūtēju orķestru grupā un strādājis arī kā pedagogs. Viņa vadītie pūtēju kolektīvi vienmēr spējuši iepriecināt klausītājus un radīt pacilājošu noskaņojumu.

Ikviens laipni aicināts uz Turaidu, lai pats savām acīm iepazītu vairāk kā 35 ekspozīcijas Turaidas vēsturiskajā centrā, novērtētu rudens krāšņos skatus un ieklausītos romantiskajās melodijās!


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13677597sec.