Sigulda izveido trīs rudens pastaigu maršrutus ar bezmaksas WiFi punktiem

Tuvojoties atvasarai un zelta rudenim, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs izstrādājis trīs jaunus kājāmgājēju maršrutus: Atklājējs, Uzticīgais un Ekstrēmists. Maršruti veidoti ar mērķi mudināt gan Latvijas iedzīvotājus, gan ārvalstu viesus šoruden iepazīt Siguldu no citas perspektīvas. Katrā maršrutā iekļauts vismaz viens bezmaksas WiFi punkts, lai ceļotāji ērti lietotu viedierīces un dalītos ar Siguldas skaistākajiem rudens mirkļiem sociālajos tīklos.

"Būt par vienu no pasaules iecienītākajiem rudens gala mērķiem ir ne tikai pagodinoši, bet mums dod arī papildus stimulu attīstībai. Tieši tādēļ esam izveidojuši trīs maršrutus – katram ir iespēja izvēlēties sirdij tuvākos apskates objektus," stāsta Laura Konstante, Siguldas tūrisma attīstības aģentūras direktore. „Katrs no maršrutiem izstrādāts, iekļaujot vismaz vienu punktu, kur pieejams bezvadu internets Lattelecom-free bez maksas, lai Siguldas viesi varētu dalīties ar iespaidiem un košākajām rudens fotogrāfijām sociālajos tīklos. Siguldas novads strauji attīstās, un mēs domājam, kā to padarīt vēl pievilcīgāku tūristiem un ikvienam siguldietim."

Maršruts Atklājējs veltīts tūristiem, kas vēl nekad nav bijuši Siguldā. Tajā ietilpst slavenā Gūtmaņa ala, Spieķu parks, Livonijas ordeņa Siguldas pils un dabas baudītājiem iecienītais Paradīzes kalns, kā arī viens no Latvijas tūrisma simboliem - Turaidas muzejrezervāts, kur pieejams bezmaksas WiFi.

Maršruts Uzticīgais izstrādāts tiem, kas jau apmeklējuši pilsētu un ik gadu dodas Siguldas virzienā. Pastaigā ietilpst Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs, kur iespējams uzzināt pilsētas aktualitātes un interesantākos gala mērķus, ar Laimas pulksteni un bezmaksas WiFi punktu. Maršrutā iekļauts Elmāra smilšu namiņš, kur iespējams ar acīm baudīt neparastas un pasaulē unikālas smilšu gleznas. Ceļā norādīta arī papīrmākslas darbnīca Viktora vēstules - mūsdienās, kad  ar roku rakstītas vēstules kļuvušas par retumu, ikvienam tomēr ir iespēja  mirklīgās sajūtas un emocijas saglabāt rokrakstā. Posmu noslēdz Livonijas ordeņa Siguldas pils ar rekonstruēto viduslaiku stāstu.

Savukārt maršruts Ekstrēmists veidots cilvēkiem, kas dod priekšroku netradicionālām izklaidēm un piedzīvojumu ziņā asākām izjūtām, ļaujot izbaudīt plašu emociju amplitūdu un iegūt gaidīto adrenalīnu bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda ar bezmaksas WiFi punktu, piedzīvojumu parkā Tarzāns, vagoniņā pār Gauju un gumijlēkšanā, kā arī piedzīvojumu parkā Mežakaķis un Livonijas ordeņa Siguldas pilī, baudot viduslaiku cīņu notikumus un spilgtas izjūtas.

Sinoptiķi prognozē - nedēļas nogale būs saulaina. Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs oktobrī aicina apmeklēt zelta rudens maršrutus Atklājējs, Uzticīgais vai Ekstrēmists. Sīkāka informācija par draudzīgajiem maršrutiem Siguldā, kā arī bezmaksas WiFi iespējām atrodama vietnē: http://tourism.sigulda.lv  Kartes drukātā formā pieejamas Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6, Siguldā.

Kā ziņots, britu laikraksts The Guardian Siguldu ierindojis TOP 10 rudens tūrisma galamērķu godpilnajā pirmajā vietā, atstājot aiz sevis Izraēlu, Argentīnu, Kvebeku, Itāliju un citas tūristu iekārotas vietas un apskates objektus.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tourism.sigulda.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57886004sec.