Turaidā notiks Latvijas neatkarības gadadienai vēltīti pasākumi

2015. gada 4. maijā aprit 25 gadi kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas – dienas, kad Latvija otro reizi viena gadsimta laikā īstenoja savas pašnoteikšanās tiesības. 4. maijs ir Valsts svētki, kurus, kopīgi svinot, ir iespēja celt pašapziņu, vairot piederības sajūtu un patriotismu. Diena, kas iezīmē demokrātiskas Eiropas paplašināšanos, Baltijas tautu vienotības un mērķtiecīgas rīcības panākumus. Tā ir diena, kad īpaši esam lepni par savu zemi, savu valsti, - par Latviju.

Maija sākums, izzinot tradicionālās kultūras mantojumu, ir Gaismas dieva Ūsiņa godināšanas laiks. UNESCO 2015. gadu pasludinājis par starptautisko Gaismas un gaismas tehnoloģiju gadu, uzsverot to nozīmi katra cilvēka dzīvē un ikdienā. Cilvēka sirds un dvēsele garīgās izaugsmes gaitās ik dienu rosina meklēt gaismas ceļu sevī un pasaulē.

SVĒTKU PROGRAMMA TURAIDAS MZUEJREZERVĀTĀ

2015. gada 4. maijā plkst. 12.00 – 17.00

12.00 – 12.30 GAISMAS DAUDZINĀJUMS Ūsiņa zīmē Ābeļu dārzā pie skulptūras "Neguli, saulīte". Piedalās Vidrižu folkloras kopa "Delve".
13.00 – 13.30 EKSPOZĪCIJAS ATKLĀŠANA Turaidas muižas ratnīcā.
13.30 – 14.00 KONCERTS Limbažu lauku kapela "Labi ka tā!" pie muižas ratnīcas.
14.30 – 15.00 Sabīnes Stāles fotogrāfiju IZSTĀDES "Akmens galaktika" ATKLĀŠANA. Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē.
15.00 – 16.00 Saruna ar akadēmiķi Andri Buiķi un žurnālisti Liu Guļevsku "NECĪNIES AR TUMSU, IEDEDZ TUMSĀ GAISMU!". Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā.
16.00 – 17.00 SVĒTKU KONCERTS zālienā pie muižas ratnīcas. Piedalās: Siguldas vidējās paaudzes deju kolektīvs "Siguldietis", Siguldas senioru deju kolektīvs "Sidrabdancis", Siguldas pūtēju ansamblis, diriģenta Jāņa Raslava vadībā, Siguldas jauniešu Ielu teātris.
16.00 – 17.00 – DZĪVĀS BILDES - Siguldas bērnu folkloras kopa "Senlejiņa" uzvedums "Gadsimtu mijas muižas dzīves ainiņas ar muzicēšanu" un zīmēšanas darbnīca bērniem pie Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas. Ieeja ar siguldieša ID kartēm un Krimuldas novada iedzīvotāju privilēģijas kartēm bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6912241sec.