Uzziedot ievām, Siguldā sākusies vasaras tūrisma sezona

Nedēļas nogalē Gaujas senielejā sagaidīts viens no pavasara krāšņākajiem notikumiem – ievu ziedēšana, kas piepilda mežmalas, upju krastus un dārzus ar ziedu rūgteno smaržu. Romantiskās dienas tradicionāli iezīmē vasaras tūrisma sezonas sākumu Siguldā un šogad siguldieši gatavojas uzņemt vēl vairāk viesu nekā iepriekšējos gados.

Lai arī Sigulda ilgstoši uzskatīta par vienu no iecienītākajām tūrisma pilsētām Latvijā, to apmeklējošo tūristu skaits joprojām turpina stabili pieaugt. Pērn pilsētā viesojās par 10% vairāk tūristu nekā 2013.gadā, turklāt ceļotāji ierodas no aizvien tālākām zemēm. Pērn Sigulda uzņēma vairākus simtus indiešu, dienvidkorejiešu, austrāliešu, amerikāņu un kanādiešu.

Statistika liecina, ka iezīmējusies jauna tendence pilsētā pavadīt vairākas dienas. Vidēji viens tūrists 2014.gadā Siguldā pārlaidis pusotru nakti, bet ārzemju tūristi – gandrīz divas naktis. Kopējais pavadīto nakšu skaits pilsētā gada laikā pieaudzis par 32,4%. Tas izskaidrojams ar aizvien pieaugošo Siguldas izklaides iespēju klāstu.

"Ja pirms desmit gadiem bija pierasts, ka ārvalstu tūristi lielākoties apmetušies Rīgas viesnīcās un Siguldā ierodas uz vienu dienu, lai galvenokārt apmeklētu Turaidas pili, tad pēdējā laikā paradumi mainās. Viesi no ārzemēm pavada pie mums vairākas dienas un naktis, izbaudot Siguldas aktīvās izklaides iespējas un kafejnīcu piedāvājumu," saka Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Ģeopolitisko notikumu dēļ ievērojami mainās arī tūristu etniskais sastāvs. Piemēram, šā gada pirmajos trīs mēnešos gandrīz uz pusi sarucis viesu skaits no Krievijas, bet vāciešu un britu skaits gandrīz dubultojies.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42149091sec.