Vēstures līkločos: kā izveidojās viesnīcas Segevold nosaukums?

Laiku pa laikam ieraugot, piemēram, kāda restorāna vai viesnīcas nosaukumu, mēs kļūstam ziņkārīgi, kāpēc ir tieši tāds nosaukums un kā tas ir radies. Tieši tāpēc tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv sadarbībā ar tūrisma nozari saistītiem uzņēmumiem uzsāk rakstu sēriju, kurā lasītājiem dos nelielu ieskatu tajā, kā veidojušies šo iestāžu nosaukumi un kāda ir to vēsture, ļaujot ieraudzīt ne tikai uzņēmuma ārējo veidolu, bet arī iepazīt to dziļāk, saskatot cilvēcisko pusi.

Šoreiz Travelnews.lv sazinājās ar viesnīcas Segevold pārstāvjiem.

Segevold ir viesnīca, kas atrodas Latvijas, iespējams, gleznainākās un krāsainākās pilsētas Siguldas sirdī, piedāvā augstas klases atpūtu gan draugu kompānijām, gan kopā ar mīļoto cilvēku, gan vienam pašam. Viesnīcas telpās atrodas restorāns, atpūtas komplekss un, protams, mājīgi un eleganti numuriņi. Godam nopelnītās četras zvaigznes apliecina viesnīcas darbinieku lojalitāti un uzticību klientiem, kā arī pašai viesnīcai.

Kā pastāstīja Viesnīcas "Hotel Segevold" vadītājas vietniece Laura Jurkšta, tad tiek uzskatīts, ka no vārda Segevold ir cēlies Siguldas nosaukums. "Vārdam ir vāciskas saknes, kas pēc vēsturnieku domām tulkojumā varētu nozīmēt "uzvara mežā". Precīzi to vairs jau neviens nevar pateikt. Bet nu doma skaidra – esam Siguldā un nosaukums saistīts tieši ar mūsu atrašanos šajā skaistajā pilsētā," skaidro L. Jurkšta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48142099sec.