Siguldā notiks pirmās UCI MTB olimpiskā krosa sacensības Baltijā

2015. gada 4.jūlijā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā norisināsies UCI C2 kategorijas MTB Olimpiskā krosa (XCO) sacensības "Siguldas Kauss 2015". Iepriekšējā pieteikšanās sacensībām noslēgsies 30.jūnijā.

Pasaulē ļoti populārais un skatītāju iecienītais MTB sporta paveids būs arī Siguldā. Šis sporta veids prasa no sportista maksimālu koncentrēšanos un perfektas velosipēda braukšanas iemaņas. Trase izveidota pa sporta centra teritoriju un blakus esošajām velo un gājēju takām. Šis apvidus ir jau pazīstams Latvijas MTB krosa braucējiem, jo agrāk šeit ir notikuši vairāki Latvijas čempionāti. Skatītājiem būs ērti sekot līdzi sacensībām, jo trases konfigurācija ir 3 apļos, tie visi sākas un beidzas sporta centra stadionā. Trasē ir vairāki dabiski šķēršļi, kā arī trases teritorijā izveidotais "akmeņu dārzs".

Starptautiskā riteņbraukšanas federācija ir nozīmējusi MTB komisāru Tomasz Cichy (Polija), kurš pāraudzīs, lai viss notiktu atbilstoši UCI noteikumiem, un viņam palīdzēs Latvijas riteņbraukšanas federācijas tiesnešu komanda Elitas Grašiņas un Aleksandra Trofimova vadībā.

Olimpiādē šajā disciplīnā piedalās tikai piecdesmit labākie sportisti. Lai izturētu atlasi uz olimpiskajām spēlēm, ir jāizpilda attiecīgs normatīvs. "Siguldas kausa" Elites grupas uzvarētājam būs iespēja iegūt tik svarīgos 30 punktus.

Visi siguldieši un pilsētas viesi īpaši aicināti uz plkst.13.00, kad starts tiks dots Elites sportistiem, kuru uzvarētājam tiek prognozēts distances laiks 1 stunda uz 25 minūtes. Jā kāds vēlas izmēģināt šo sporta veidu, tad aicinām pieteikties OPEN grupā, kuras dalībniekiem būs īsāka distance.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19507909sec.