Sigulda aicina uz VI Blūza svētkiem

2015. gada 25.jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau sestie Blūza svētki. Blakus pašmāju mūziķiem festivāla skatuve pulcēs arī blūzmeņus no ASV, Austrijas un Lietuvas.

Savu dalību ir apstiprinājis jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs, jeb "Johnny B Beast", kas dziesmas uz ģitāras izpilda pat ar blašķi un šotu glāzīti. Uz skatuves kāps gados jauns pašmāju kolektīvs "The Coco'nuts", kā arī Latvijas blūza vecākā paaudze The Blues Gang un vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu "Mozambika".

Festivālu turpinās viesi no ārzemēm: kopā ar Lietuvas blūza veterānu Aleksandru Belkinu un domubiedriem uzstāsies Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs (Keegan McInroe Band). Savu Eiropas turneju tieši Siguldā noslēgs vēl viens viesis no tālās Amerikas - Sedriks Bernsaids (Cedric Burnside Project). Leģendārā Misisipi blūzmeņa R.L. Burnside mazdēls un bundzinieks jau piecas reizes saņēmis prestižo "The Blues Music Award" balvu, iegūstot blūza labākā bundzinieka statusu četras reizes pēc kārtas!

Koncertu noslēgumā uz skatuves kāps ērģelnieks Rafaels Resnigs no Austrijas (Raphael Wressnig & The Soul Gift Band) ar savu grupu. Hammond ērģeļu cienītājiem būs iespēja izbaudīt viņa aizrautīgo priekšnesumu uz īstām B3 ērģelēm ar Leslie rotorskaļruņiem. 2013.gadā žurnāla "Downbeat" aptaujā Rafaels tika nominēts "gada labākā ērgelnieka" kategorijā. Uz skatuves šim kolektīvam pievienosies mūsu saksofonists Toms Rudzinskis un trompetists Oskars Ozoliņš.

Pasākumā drīkstēs fotografēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem.

Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai ir rezervētas vietas Siguldas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas un ērta piekļūšana ar ratiņkrēslu.

Festivāla koncerti sāksies plkst.18.00 un ilgs līdz plkst.1.00. Ieeja no plkst.17.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46332002sec.