Siguldā norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls

2016. gada 13. augustā, no plkst. 16:00 līdz pusnaktij Siguldā, Jaunās pils dārzā, norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes.

Tas būs pasākums, kur cilvēki svinēs dzīvi labā noskaņojumā, kompānijā un skaistā vidē. Festivāla koncepts ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla
apmeklētājiem būs iespēja izgaršot restorāna ēdienus par pieejamām cenām, kā arī baudīt Siguldas pils dārza krāšņumu.

SADZIRDI

Uz festivāla skatuves kāps world music Latvijas un pasaules meistarīgākie mūziķi: "Latvian Voices" (LV) ar savu jaunāko programu "Pāri robežām", ekstravagantie mūzikas revolucionāri "Rupa & the April Fishes" (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis (LV) ar speciāli Skaņu un garšu festivālam Siguldā radītu programmu "Vasaras Atmosfēras", mūzikas stilu nojaucēji "Future Folk Orchestra" (LV). Vēlāk muzikālā programma tiks papildināta. Festivālā skanēs mūzika pieaugušiem klausītājiem, kas pārsteidz un aizved apmeklētājus ceļojumā apkārt pasaulei.

IZGARŠO

Tikpat liels akcents kā uz mūzikas baudīšanu tiks likts uz gardēdību. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet lai viņš varētu izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā. Šī gada tēma - DABA ŠĶĪVĪ (WILD ON THE PLATE) ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu. Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies  Aija Gabrāne ("Mālpils muižas restorāns"), Ēriks Dreibants ("Restorāns 3") , Artūrs Taškāns ("Rocket Bean Roastery"), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos - "Valmiermuižas alus" un Aigars Ruņģis, "Abavas sidrs" un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens "Aqualar pH 9+" un ūdens someljē Dans Grasmanis.

SAREDZI

Pateicoties Siguldas krāšņajai ainavai, pils dārza svētku atmosfēra un noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem ceļot sajūtu ceļojumā. Teritoriju rotās gaismas virtenes, dabīgi materiāli, "ēdamas" dekorācijas un daudz kas cits. Triju sajūtu baudīšana notiks dažādās zonās – piknika, lounge, stāvgaldu, long table, cafe. Par dekorācijām un atmosfēru rūpēsies "Cherry Picking DECO".

Svarīga informācija festivāla apmeklētājiem.

Lai apmeklētājiem būtu ērtāk izplānot festivāla apmeklējumu, publicējam Skaņu un garšu festivāla programmu ar mākslinieku uzstāšanās laikiem (norādītie laiki ir aptuveni un var tikt mainīti bez iepriekšēja brīdinājuma):

FESTIVĀLA PROGRAMMA.

16:00 FESTIVĀLA TERTORIJA ATVĒRTA APMEKLĒTĀJIEM

16:30 FUTURE FOLK ORCHESTRA

18:00 ELZAS ROZENTĀLES ETNO DŽEZA KVARTETS

19:30 VASARAS ATMOSFĒRAS - RIHARDS ZAĻUPE UN RAIMONDS PETRAUSKIS

21:00 RUPA & THE APRIL FISHES

22:30 LATVIAN VOICES

* starp grupām ir plānoti vismaz 30 minūšu pārtraukumi, kuru laikā skatuve tiek sagatavota nākamajam māksliniekam.

  • Skaņu un garšu festivālā darbosies žetonu sistēma.

  • Lai baudītu ēdienus un dzērienus, apmeklētājiem būs jāiegādājas žetoni, par kuriem varēsiet saņemt izvēlēto ēdienu vai dzērienu.

  • Žetonu vērtība ir pielīdzināta eiro vērtībai 1:1.

  • Žetonus būs iespējams iegādāties 2 teltīs festivāla teritorijā, norēķinoties par tiem skaidrā naudā. Kredītkartes un debetkartes netiks pieņemtas.

  • Jūs droši varēsiet iegādāties visam vakaram nepieciešamo daudzumu ar žetoniem vienā pirkuma reizē - neizmantotos žetonus līdz pasākuma beigām būs iespējams atgriezt žetonu kasēs, saņemot atpakaļ par tiem samaksāto naudu.

  • Tāpat aicina apmeklētājus saģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Lietussargu ienešana pasākuma teritorijā nav atļauta.

  • Apmeklētājus aicina ņemt līdz saliekamos krēslus, pledus, segas, lai pasākumā justos ērti, un varētu izbaudīt Skaņu un garšu festivāla dārza svētkus.

  • Auto būs iespējams novietot gan īpaši norādītā stāvvietā aptuveni 500m no Siguldas Jaunās pils , gan arī apkārtējās ielās. Auto novietošana būs bezmaksas.

Festivālu organizē biedrība "Primavera Sound", sadarbojoties ar pasākumu un menedžmenta kompāniju "DIGG DEEP MGMT", skaisto pasākumu dekorētāju kompāniju "CHERRY PICKING DECO" un garšu konceptpasākumu veidotājiem "ZE FOOD".

Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada domi, un tas iekļaujas "Eiropas Gastronomijas Reģiona" Rīgas - Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programmā.

Pasākuma dienā biļetes būs iespējams iegādāties pie ieejas festivālā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72935486sec.