Lustīgi svini Siguldas novada svētkus

Kā ierasts, maija beigās – no 2016. gada 27.maija līdz 29.maijam – norisināsies Siguldas novada svētki ar krāšņu pasākumu piedāvājumu dažādām gaumēm, aicinot iesaistīties notikumos, kas jau izveidojušies par tradīciju, piemēram, svētku gājienā, kā arī pārsteidzot ar vēl nebijušu kultūras un aktivitāšu piedāvājumu, parūpējoties par izklaidēm arī ģimenēm un bērniem. Lai visiem novadniekiem būtu iespēja piedalīties novada svētku aktivitātēs, Siguldas novada pašvaldība nodrošinās bezmaksas transportu.

Piektdien, 27.maijā, no plkst.18.00 līdz 24.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks Siguldas novada iedzīvotāja ID karšu piecu gadu jubilejas svinības, kuru laikā tiks uzsākta Siguldas novada iedzīvotāju jauno ID karšu izsniegšana bez maksas Tūrisma informācijas centrā, kas turpināsies līdz plkst.22.00. No plkst.18.00 līdz 21.30 pasākuma apmeklētāji varēs iesaistīties "Lielā apļa" un "Mazā apļa" spēlēs ar iespēju iepazīt Siguldas novada uzņēmējus un laimēt vērtīgas balvas ģimenei. Plkst.18.05 un 21.45 pārsteidzošu izrādi ļaus baudīt akrobāti no Prāgas ielu teātra "V.O.S.A. Theatre", bet svinību muzikālo programmu veidos Siguldas novada Kultūras centra jauktais koris "Atvars" diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā, kā arī grupas "Laime Pilnīga", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Laika Suns", "Rīgas Modes", bet vakara programmu noslēgs muzikālais priekšnesums no "Carnival Youth". Vakara gaitā tiks paziņoti arī balsojuma "Siguldiešu mīlētākie uzņēmumi 2016" rezultāti. ID karšu jubilejas svinību laikā darbosies bezmaksas T-kreklu darbnīca – ikviens aicināts ņemt līdzi savu T-kreklu un izmantot iespēju to bez maksas apdrukāt ar Siguldas novada simboliku.

Uzmanību! ID karšu piecu gadu jubilejas svinību laikā plānoti satiksmes ierobežojumi!

Sestdienas, 28.maija, rītā no plkst.9.00 iedzīvotājus modinās novada pūtēju orķestri – Siguldas pagasta Pūtēju orķestris, Siguldas jauniešu pūtēju orķestris "Sudrabskaņa" un Siguldas Absolventu orķestris. Plkst.10.00 sociālajā uzņēmumā "Pogotava" norisināsies projekta "Brīnišķīgo mākslu festivāls" māla rozīšu gatavošanas radošā darbnīca. Plkst.11.00 Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks ekumēnisks novada svētku dievkalpojums.

No plkst.12.00 līdz 19.00 Tūrisma informācijas centrā turpināsies Siguldas novada iedzīvotāju jauno ID karšu izsniegšana bez maksas.

No plkst.12.00 līdz 16.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā durvis vērs "Siguldas svētku restorāns", kurā vienlaikus darbosies vairāki Siguldas novada restorāni un kafejnīcas. Svētku apmeklētāju labsajūtai tiks radīta īpaša restorāna atmosfēra par tēmu "Ar dabu šķīvī" par godu Rīgas un Gaujas reģionam kā Eiropas Gastronomijas galamērķim 2017.gadā. Šefpavāra lomā iejutīsies Kaspars Breidaks. "Siguldas svētku restorāna" laikā apmeklētājus priecēs izcils muzikālais piedāvājums – plkst.12.00 uzstāsies bigbenda "Sigulda" diksilends, Siguldas novada Radošo talantu konkursa laureāti, grupa "Papa Pa" un trio "Kafija", plkst.13.00 spēlēs grupa "Dzelzs Vilks", Elza Rozentāle un viņas muzikālais projekts. Plkst.14.00 stacijas laukumā muzicēs grupa "Neon Saturdays" un Jāņa Reseļa Siguldas svētku muzikālā apvienība, plkst.15.00 muzicēs grupa "Bellacord", Daumanta Kalniņa džeza kvintets, notiks improvizācijas izaicinājums "Zied ievas Siguldā" un pacelts dzirkstošais siguldiešu tosts, bet no plkst.16.00 visus priecēs DJ Carlo. No plkst.12.00 līdz 15.30 ikviens Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašnieki varēs iesaistīties jaunās orientēšanās spēlēs "Radīts Siguldā" un "Jaunais lielais aplis", kas, līdzīgi kā tradicionālais "Lielais aplis" un "Mazais aplis", piedāvās iespēju iepazīt Siguldas novada uzņēmējus un laimēt vērtīgas balvas ģimenei. Orientēšanās spēļu uzvarētāji tiks paziņoti plkst.15.30.

No plkst.13.00 līdz 16.00 pie Siguldas Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" un Maija parkā notiks Siguldas Mākslu skolas audzēkņu koncerti, radošās aktivitātes un mākslas, mūzikas, dejas un teātra darbnīcas. Ģimenes ar bērniem tiek īpaši aicinātas plkst.15.00 pie Mākslu skolas "Baltais Flīģelis līdzdarboties Vara Klausītāja Zīmējumu teātra izrādē "Vilks".

No plkst.19.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā sāksies pulcēšanās svētku gājienam, kuras laikā gājiena dalībniekus priecēs Kaspars Breidaks un DJ Carlo. Plkst.20.00 sāksies Siguldas novada svētku gājiens, kas, kā ierasts, virzīsies pa Pils ielu līdz Livonijas ordeņa Siguldas pilij. Gājiena noslēgumā taps unikāls svētku kopfoto ar gājiena dalībnieku pārstāvjiem.

Uzmanību! Svētku gājiena laikā plānoti satiksmes ierobežojumi! Satiksmes ierobežojumu karti iespējams lejuplādēt šeit.

Ap plkst.20.30 sāksies koncerts – balle, kurā muzicēs trīs aizraujoši orķestri – "L’ouna – Eesti Noorte Bigband" (Igaunija), Normunds Rutulis un "Slavenais Rīgas orķestris", kā arī Jānis Reselis un šim pasākumam īpaši izveidotais "Siguldas deju orķestris".

Svētdien, 29.maijā, plkst.10.30 ikviens aicināts apmeklēt papīrmākslas darbnīcu "Viktora vēstules" Siguldas pils kompleksā, kur līdz plkst.13.00 notiks projekta "Papīrs&Eksperiments" papīra mūzikas instrumentu gatavošanas darbnīca un kopīga muzicēšana. No plkst.11.00 līdz 12.30 Siguldas Jaunās pils dārzā svētku apmeklētājiem būs iespēja baudīt nesteidzīgas sarunas, brokastu kafiju un Siguldas novada Domes priekšsēdētāja ceptas pankūkas. Saviesīgās sarunas bagātinās grupas "Vēja radītie" muzikālais pavadījums, iespēja gleznot uz ūdens virsmas jeb ebru tehnikā, darbošanās smilšu kino radošajā animācijas darbnīcā, bet mazākos svētku viesus priecēs pārsteigumi no Latvijas Gumijlēcēju kluba. Atvērtas būs arī rotkaļu, tekstila, ādas apstrādes un tradicionālo Siguldas spieķu darbnīcas Siguldas pils kompleksa rekonstruētajā staļļa ēkā.

Svētdien plkst.15.30 Siguldas pilsdrupu estrādē brīvdabas izstādē "Trejādas pūra lādes" novadniekus priecēs Siguldas novada lietišķās mākslas studijas un folkloras kopas, bet plkst.16.00 sāksies Siguldas novada Dziesmu un deju diena, kurā uzstāsies Siguldas un apkārtnes novadu kori, Siguldas novada pūtēju koporķestris, novada deju kolektīvi, amatierteātri un vokālie ansambļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04352903sec.