Četri ceļotāju tipi un padomi, kā izvēlēties piemērotāko ceļabiedru

Jūs bez problēmām spējat nokļūt vēlamajā galamērķī pilnīgi svešā pilsētā pat tad, ja uz jums paļaujas vēl bariņš ceļabiedru? Vai tomēr nespējat valdīt asaras, ja uz slīdošās lentes lidostā nav atrodamas jūsu ceļasomas?

Britu psihologiem izdevies izdalīt četrus galvenos ceļotāju "temperamenta" tipus, šādi skaidrojot, kādēļ cilvēku izturēšanās brīvdienās mēdz būt atšķirīga.

"Kad dodamies brīvdienās, mēs bieži vien speram soli neizpētītā, mums svešā teritorijā," Daily Mail stāstījusi psiholoģe Patrīcija Fērnesa-Smita.

"Tas ir brīdis, kad ikdienas dzīves noteikumi un robežas tiek pārkāptas, kā arī izzūd ierastais sociālais spiediens, tādēļ mūsu izturēšanās ir ārpus ierasto stereotipu "rāmjiem". [..] Lai gan ceļabiedrus gandrīz vienmēr vieno ceļojuma gars, bieži vien cilvēku viedokļi, dodoties brīvdienās, nesakrīt. Piemēram, jūsu draugs atvaļinājumā, iespējams, saskata iespēju zvilnēt pludmalē un nedarīt neko, tomēr jūs vēlaties izmēģināt ko nebijušu un iepazīt svešo kultūru."

Tātad – kāds ir jūsu ceļotāja temperamenta tips? Noskaidrojiet arī, kādam jābūt jūsu ideālajam ceļabiedram!

Komandieris

Komandieris ir jebkuru brīvdienu dabiskais līderis. Viņš organizē jebkuras aktivitātes un ir finansiāli neatkarīgs. Komandieris vēlas, lai viņš būtu situācijas noteicējs – vienalga, vai runa ir par galdiņa rezervāciju restorānā vai pārgājienu pie dabas krūts. Tomēr reizēm viņš var būt nepacietīgs attiecībās ar pārējiem atpūtniekiem grupā.

Komandieri dievina iesaistīšanos grupas aktivitātēs. Lai gan viņi mēdz kašķēties ar ceļabiedriem, kurus vislabāk raksturo šis pats ceļotāja tips, šie ļaudis spēj draudzīgi sadzīvot ar lielāko daļu cilvēku. Piemērotākais ceļabiedrs komandierim ir ideālists – persona, kura spēj būt mierā ar faktu, ka ceļā viņu vadīs kāds cits.

Iedvesmotājs

Augsti motivēta persona, kuras klātbūtne ir patīkama teju ikvienam viņu neizsmeļamās enerģijas, optimisma un humora izjūtas dēļ. Iedvesmotājs vienmēr pārsteidz ar neremdināmu piedzīvojumu kāri, un pārējie visbiežāk patiesi novērtēs viņu radošās idejas.

Iedvesmotājs gan var justies apdraudēts, ja viņa ceļabiedriem ir stingri noteikti viedokļi, kā arī kļūt kašķīgs, ja pārējie kritizē viņa darbības.

Iedvesmotājam ceļā vislabāk saskan ar citu iedvesmotāju. Arī ideālists sava iekšējā siltuma un sabiedriskuma dēļ var kļūt par lielisku kompanjonu iedvesmotājam. Tomēr iedvesmotājiem jāsargājas no došanās ceļā kopā ar komandiera tipu, jo viņiem var nepatikt fakts, ka situācijas noteicējs ir kāds cits.

Ideālists

Ideālisti ir īpaši emocionāli un mīl rūpēties par ceļabiedriem, bieži vien viņus iedrošinot un uzmundrinot tālākam ceļam. Ideālistus raksturo dabiska spēja bez problēmām komunicēt ar jebkuru grupas locekli, tādēļ viņi ir īpaši mīlēti kompanjoni ceļojumos. Viņi izvairās no konfliktu ierosināšanas vai kritiskām piezīmēm, tomēr tas var rezultēties nespējā nākt klajā ar savu viedokli, tādēļ visbiežāk ideālisti tā arī netiek pie teikšanas.

Ikviens ceļotājs sev līdzās vēlas cilvēku, kuru raksturo ideālista tips. Jo īpaši tas attiecas uz izpildītāju un komandieri. Turklāt viņi ir ideālie ceļabiedri savstarpēji ne īpaši labi pazīstamu cilvēku grupā.

Izpildītājs

Izpildītājs nodēvējams par "ceļojuma dvēseli". Viņš darīs visu iespējamo, lai ikkatra situācija būtu no sirds baudāma, turklāt viņa ceļabiedri burtiski pieplok izpildītāja iejūtīgajai, piezemētajai attieksmei. Tomēr nekādā gadījumā izpildītājiem nebūtu jāuztic finansiālo jautājumu risināšana, jo viņi mēdz būt visai vieglprātīgi. Tajā pašā laikā viņi gūst neviltotu prieku no katras sarunas vai situācijas, kurās iesaistīti viņu tuvākie cilvēki.

Arī izpildītājs ir tas ceļotāja tips, kurš augstu tiek vērtēts ikvienā ļaužu grupā. Tomēr vislabāk izpildītājam saskan ar ideālistu – viņi savā starpā veido dabisku simbiozi, viens otru atbalstot sarežģītākajās situācijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16507697sec.