Ieteikumi Maltas apmeklējumam

Malta jeb Maltas Republika ir maza salu valsts Dienvideiropā. Maltas valsts sastāv no trim salām: Malta, Gozo un Komino. Maltas sala ir gan vislielākā un apdzīvotākā, gan tūristu visvairāk apmeklētākā. Gozo atrodas tikai īsa prāmja braucienā no Maltas salas, tā arī ir apdzīvota, kā arī bagāta ar vēsturi un dabasskatiem. Turpretī, Komino sala ir ļoti sīciņa un praktiski neapdzīvota, taču tai ir kristāldzidra pludmale, uz kuru dodas gan Maltas viesi, gan vietējie iedzīvotāji.

Maltā valda Vidusjūras klimats, kas nozīmē, ka ziemas ir siltas un vasaras – karstas. Tomēr, ja vēlies doties atpūtā, lai izbaudītu saules starus un patīkamu laiku, labāk gan doties vēlā pavasarī vai agrā rudenī. Ziemas var pārsteigt ar lietainu un vējainu laiku, taču vasarās var būt pārāk karsts.

Malta ir viena no retajām Eiropas Savienības valstīm, kurā viena no oficiālajām valsts valodām ir angļu. Otra valoda ir maltiešu, taču pārsvarā visi Maltas iedzīvotāji prot runāt angliski, tāpēc, ja pārvaldi angļu valodu, problēmu ar saziņu nebūs. Cilvēki kopumā ir laipni un atsaucīgi, tā kā droši var viņiem jautāt pēc padoma.

Ja es izlēmis doties uz Maltu, ceļojumam atvēli 7 līdz 10 dienas, ar to pilnībā pietiks, lai dotos ekskursijās, kā arī paspētu vienkārši pazvilnēt pie jūras. Taču, jāņem vērā, ka, ja atvaļinājumu plāno pavadīt tikai atpūšoties pludmalē, tad Malta nebūs piemērotākais galamērķis, jo būtībā lielākā daļa Maltas pludmales ir ļoti klinšainas, un caurām dienām uzmanīties, lai neuzdurtos uz kāda asāka akmens, var būt apnicīgi.

Ja dodies ceļojumā uz Maltas salu, nebūs lielas nozīmes, kurā pilsētā būsi izraudzījies palikt – tā kā Maltu visapkārt ieskauj jūra, pludmale vienmēr būs tuvumā, tāpat arī visus apskates vietas būs iespējams izbraukāt. Lai nokļūtu no vienas salas mala līdz otrai, nepieciešams vien pāris stundu brauciens. Maltu ļoti vienkārši un ērti apceļot var ar sabiedriskajiem autobusiem. Tie kursē daudz dažādos maršrutos, atiet bieži un ir labi kondicionēti. Dienas biļete maksā 2,60 EUR un vienas dienas laikā iespējams pagūt aizbraukt uz vairākiem apskates objektiem.

Viena no vietām, kas jāapmeklē, esot Maltā, ir Valleta – valsts galvaspilsēta. Valletā varēs aplūkot dažnedažādu arhitektūru, sākot no ēkām, kas celtas 16. gadsimtā līdz pat modernisma stila būvēm. Pilsētā ir daudz muzeju, katedrāļu un pat piļu. Valletu ieskauj senie pilsētmūri, un tā ir celta uz pakalna, tāpēc no pilsētas malas augstākajiem punktiem pavērsies brīnišķīgs skats uz visu salu. Ja uz Maltu dodies mierīgā atpūtā, Valleta gan var būt nebūtu ieteicamākā pilsēta, kurā apmesties, jo tajā ir liela cilvēku drūzma, kā arī pie pilsētas nav tieša pieeja pludmalei, kur atveldzēties karstā dienā.

Otra būtiskā vieta, kas jāapmeklē, ir Maltas iepriekšējā galvaspilsēta Mdina. Tā atrodas salas centrā, arī tā ir celta uz pakalna un to pilnībā ieskauj pilsētas sienas. Pilsēta ir ļoti maza – tās platība ir tikai 1 kvadrātkilometrs. Interesanti, ka lai gan tā ir sena pilsēta, kurā šobrīd ir vien daži muzeji, suvenīru veikali un pāris kafejnīcas, tajā joprojām pastāvīgi dzīvo ap 300 cilvēku.

Lai gan ir vēl vietu, ko apskatīt pašā Maltas salā, tomēr obligāti ir jāaizbrauc arī uz Gozo un Komino. Prāmis no Maltas salas uz Gozo iet katru stundu, biļete abos virzienos maksā 5 EUR, un nepilnas stundas laikā jau būsi otrā salā. Gozo arhitektūras un dabas ziņā, protams, ir diezgan līdzīga Maltas salai, taču ir vērts to apskatīt. Skaists skats paveras no Gozo galvaspilsētas Viktorijas, kuras centrā un augstākajā punktā atrodas Citadeles katedrāle. Bez tam, pusstundas braucienā no galvaspilsētas, atrodas slavenais Azūra logs – akmens/klinšu veidojums jūrā. Azūra logs ir izveidojies tūkstošiem gadu atpakaļ, sabrūkot divām alām.

Padsmit minūšu braucienā no Gozo atrodas arī nelielā Komino saliņa. Tiem, kas mīl ūdeni un skaistas pludmales, uz turieni noteikti jāaizbrauc. Tāds ūdens dzidrums ir reti sastopams jebkurās citās Vidusjūras pludmalēs. Ne velti šī pludmale tiek saukta par Zilo lagūnu. Komino ir ļoti klinšaina saliņa, uz tās praktiski nekā nav, tāpēc nekas netraucēs nesteidzīgi izbaudīt pasakaino ūdeni.

Padoms: Ja vēl pilnībā neesi saplānojis savu ceļojumu uz Maltu, varbūt ir vērts pagaidīt līdz 2018. gadam, kad Maltas galvaspilsētai Valletai būs Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls. Tas nozīmē, ka tajā gadā Maltā būs īpaši daudz pasākumu un izstāžu, ko apmeklēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Park Hotel Latgola
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84057999sec.