Padomi, kā izvairīties no "īstās" vietas apmeklējuma "neīstajā" laikā

Nav noslēpums, ka ceļojumu nereti var sagandēt tādi force majeure apstākļi kā lietavas, neraksturīgi karsts vai auksts laiks, kā arī milzīgu tūristu pūļu klātbūtne jūsu izvēlētajā galamērķī. Taču jāatceras, ka, veltot pietiekoši daudz laika brīvdienu plānošanai, ir iespējams sevi vairāk vai mazāk paglābt no dažādām nedienām ceļā.

Tīmekļa laikraksts "The Huffington Post" apkopojis vietnes Reddit.com lietotāju diskusijās apspriestās nianses par ideālo laiku, kad būtu ieteicams plānot kādu konkrētu ceļojumu, un konkretizējis "aizliegtos periodus", kad turp nevajadzētu doties. "The Huffington Post" joko, ka attiecībā uz pavasari nekādu ierobežojumu vai norādījumu nepastāv, jo tas gluži vienkārši ir pats labākais gadalaiks.

Kurp nedoties ziemā?

Venēcija. Ir visai kārdinoši Venēcijas apmeklējumu plānot ziemā nevis karstajās vasaras dienās, kad ļaužu pūļu dēļ tās valdzinošie kanāli kļūst smakojoši un pārblīvēti. Taču ziemā šeit ir vēsi, turklāt jūs var pārsteigt acqua alta – sezonālie plūdi, kuri Svētā Marka laukumu nereti pārvērš īstā lagūnā. Tā vietā Venēciju skatiet septembrī, kad tūristi pilsētu pamazām pamet, bet naktis vēl aizvien ir patīkami siltas. Oktobris iezīmē potenciālo plūdu sezonas sākumu, taču mēneša sākumā tie, visticamāk, jūs nepārsteigs nesagatavotu.

Parīze. Lai kā arī nebūtu, ievērojamu daļu Parīzes burvības veido tās dārzi un vietējo ļaužu vērošana. Lai gan ziemā Parīzes ielās tūristu ir ievērojami mazāk, tās spalgonī neredzēsiet ne krāšņus ziedus, ne izsmalcināti tērptus parīziešus. Francijas galvaspilsētu ieteicams apmeklēt pavasarī vai, vēl labāk, rudenī, kad koki Versaļas dārzos pārtop dzeltensarkanā gleznā.

Brazīlija. Visai pārsteidzoši, taču Riodežaneiro un Sanpaulu jau šobrīd tiek uzskatītas par dārgākajām pilsētām Rietumu puslodē, turklāt ikgadējā karnevāla laikā, pateicoties milzīgam tūristu pieplūdumam, cenas šeit tikai pieaug. Kad ieteicams apmeklēt Brazīliju? Pavisam vienkārši – neilgi pēc karnevāla (no marta līdz maijam), jo tad varēsiet baudīt vasarīgu laiku, kuru papildinās iepriecinošas viesnīcu cenas un salīdzinoši maz tūristu.

Kurp nedoties vasarā?

Roma. Pirmkārt, jūs sastapsiet maz vietējo – augustā pilsētnieki parasti dodas atvaļinājumos, turklāt brīvdienu dēļ daudzi vietējie restorāni šajā mēnesī ir slēgti. Otrkārt, karstuma un mitruma dēļ – tie nebūt nav ideālie laika apstākļi pilsētas apskatei, kas saistīta ar pastaigām no viena vēsturiska pieminekļa uz otru. Tā vietā Romu ieteicams apmeklēt pavasara beigās – tas patiks arī jūsu maciņam, jo sezonas cenu pieaugums Itālijas galvaspilsētas viesnīcās parasti vērojams vien ap maija beigām.

Dubaija. Zeļošās tuksneša oāzes apmeklējums vasaras sezonā var likt jums vilties – galvenokārt tādēļ, ka dienas laikā augustā gaisa temperatūra bieži vien pārsniedz 40 grādus pēc Celsija. Uz Dubaiju ieteicams doties laika posmā no oktobra līdz aprīlim – ziemas sezonā varēsiet vērot arī slavenās kamieļu skriešanās sacīkstes.

Karību salas. Mākoņaina debess, biežas lietavas un pa kādai viesuļvētrai – tieši tāds var izvērsties jūsu atvaļinājums Karību salās vasarā. Taču, ja tas jūs nesatrauc, turklāt nebīstaties mežonīgā karstuma, atpūtai šajā sezonā noteikti atradīsiet lieliskus viesnīcu piedāvājumus. Tiesa gan, zinošākie ceļotāji Karību salas iesaka apmeklēt gada beigās, neilgi pirms Ziemassvētkiem – šo periodu raksturo zemas viesnīcu cenas, maz tūristu un pavisam neliela lietus iespējamība.

Kurp nedoties rudenī?

Taizeme. Lai gan tūrisma sezona Taizemē sākas tieši oktobrī, šo Āzijas pērli nav ieteicams apmeklēt pašā tās sākumā. Sezona vietējās pludmalēs parasti iesākas itin gausi, un rudens ir itin mānīgs laiks Taizemes baudīšanai, kuru bieži raksturo slēgtas ēstuves un izklaides vietas, kā arī pēc neizprotamiem grafikiem funkcionējošas prāmju līnijas uz pašām burvīgākajām salām. Ieteikums: izvēloties kādu tūristu vidū mazāk populāru saliņu, izraujieties no mūsu platuma grādu ziemas un apmeklējiet Taizemi janvārī vai februārī.

Ķīna. Divi vārdi – "zelta nedēļa". Parasti tā iekrīt oktobrī, kad vietējie ļaudis dodas Nacionālās dienas svinībās un, šķiet, iepriekš savstarpēji vienojoties, visi vienlaicīgi apmeklē vienus un tos pašus apskates objektus. Viesnīcas kļūst trakoti dārgas, rindas pie pieminekļiem – ārkārtīgi garas, un ceļojums kopumā – nebaudāms. 2013. gadā "zelta nedēļas" laikā tūkstošiem cilvēku uz 11 stundām tika burtiski iesprostoti Dzjudžai ielejas Nacionālajā parkā, jo pēc ierastā grafika pārstāja kursēt tūristu autobusi. Apmeklējiet Ķīnu jebkurā laikā, taču noteikti ne ikgadējo svinību laikā.

Londona. Oktobris un novembris ir lietainākie mēneši Lielbritānijas galvaspilsētā. Tā gan, visticamāk, nebūtu liela bēda, ja vien tik daudzus tūrisma objektus Londonā vispiemērotāk nebūtu skatīt saulainā, patīkamā laikā. Ja netraucē aukstums, dodieties izdevīgā iepirkšanās tūrē uz Londonu ziemā, savukārt, ja nebiedē tūristu pūļi, ieplānojiet pilsētas apskati pavasarī vai vasarā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09653997sec.