Ceļotāja laimes atslēga: deviņi padomi īsteni laimīgām brīvdienām

Kas jādara, lai ceļojums nestu maksimāli daudz prieka? ASV ceļojumu aģentūra "Monograms" un pozitīvās psiholoģijas eksperts Šons Akors veikuši pētījumu "Road to Happiness Study", kura ietvaros noskaidrots, kādi ir priekšnosacījumi, lai ceļojums sagādātu patiesu prieku un laimi.

Dodieties pēc iespējas tālāk

Laimīgākie ceļotāji ir tie, kuri brīvdienās dodas tālu, tālu prom no mājām – vismaz tā liecina pētījuma "Road to Happiness" rezultāti. Lai gan ierastais nedēļas nogales izbrauciens, domājams, spēj uzlabot pašsajūtu īstermiņā, 94 procenti respondentu par laimīgākajiem nodēvējuši ceļojumus uz salīdzinoši attāliem galamērķiem.

Nesteidzieties

Ceļotāj, uz brīdi piestāj un izbaudi mirkli! Brīvdienas nebūt nav skrējiens pēc miljona, atvasēm uz bērnudārzu vai kā cita. Laimīgas brīvdienas raksturo lēns, mierīgs temps, nedzenoties uz nākamo apskates objektu, restorānu vai pludmali. Patiesībā 88 procenti aptaujāto atzinuši, ka viņu laimīgākajās brīvdienās gluži vienkārši nav bijuši saspīlēti mirkļi. Turklāt "laimīgs ceļojums" patiesi ir tā vērts: 93 procenti aptaujāto atzinuši, ka pēc šādām brīvdienām ievērojami uzlabojusies viņu produktivitāte darbā.

Pievērsiet uzmanību plānošanai

Plānošanu veiciet jau krietni pirms gaidāmajām brīvdienām, jo šādi gūsiet divkāršu labumu: zemākas cenas un plašāku pieejamību, rezervējot viesnīcas numuru vai aviobiļetes. Turklāt, kā liecina pētījuma "Road to Happiness Study" rezultāti, 90 procenti no tiem ceļotājiem, kuri savas brīvdienas atzina par laimīgām, to plānošanu veikuši vismaz mēnesi iepriekš, veltot pietiekoši daudz laika tieši brīvdienu gaidīšanai, kas, kā norāda pētnieki, ir ļoti būtisks aspekts.

Iedraudzējieties ar vietējiem

Patiesi, nokļūstot svešā vietā, vislabāk to uzlūkot caur vietējo iedzīvotāju acīm. Tā vietā, lai paļautos uz vieniem un tiem pašiem tūrisma ceļvežiem vai atsauksmēm tīmeklī, šādi jūs nodibināsiet intīmāku saikni ar savu galamērķi. Veseli 80 procenti respondentu pētījuma "Road to Happiness" ietvaros apgalvo, ka savos labākajos ceļojumos viņus galamērķī gaidījis vai nu kāds draugs, vai pieredzējis vietējais gids.

Uzdrīkstieties tērēties

Brīvdienas ir īstais brīdis, lai atvērtu maciņu un īstenotu savas visneracionālākās un arī visdārgākās vēlmes, kuras normālos apstākļos uzskatāt par tabu. Atvaļinājums jau tā prasa milzu investīcijas gan laika, gan naudas, gan tā plānošanai veltīto pūļu ziņā, tādēļ, nonākot galamērķī, ir itin muļķīgi naudas dēļ atteikties no, piemēram, padziļinātas ekskursijas Romas Kolizejā vai sen kārotā lidojuma helikopterā virs Honkongas. Tas, protams, nenozīmē, ka allaž jātērējas pieczvaigžņu viesnīcai, taču jūs noteikti nevēlaties nožēlot atteikšanos no aktivitātēm, kurās piedalīties, ļoti iespējams, otras iespējas jums vairs nebūs. 13 procenti aptaujāto atzīst, ka pārlieki centieni ietaupīt brīvdienās viņiem nav ļāvuši tās nodēvēt par laimīgām.

Meklējiet jēgu

Par patiesi izdevušos ceļojumu var uzskatīt tad, ja tas ļāvis iekvēloties dvēselei, apmierinājis ziņkāri vai piepildījis sen lolotu sapni. Tādēļ nākamās brīvdienas plānojiet tā, lai pēc atgriešanās mājās nenāktos vilties – pat tad, ja to organizēšanai jāatvēl nedaudz vairāk naudas, laika un pūļu. Pārāk daudz ļaužu mūsdienās izvēlas populārus vai gluži vienkārši "ērtus" galamērķus, nemēģinot izprast, vai šāds ceļojums atbilst viņu uzstādījumiem par brīvdienās gaidāmo.

Lūdziet palīdzību, ja nepieciešams

Dažiem ļaudīm plānošana ir tikpat svarīgs etaps kā pats ceļojums. Turpretī citiem šis process prasa pārāk daudz pūļu, kas piedevām var nomākt patīkamās, itin bērnišķīgās "pirmsceļojuma gaidas". Ja plānošana gluži vienkārši nav jūsu jājamzirdziņš, uzmeklējiet kādu, kam tas padodas labāk. Iespēju ir daudz – sākot no pieredzējušiem ceļotājiem jūsu ģimenes aprindās un beidzot ar ceļojumu aģentūrām, kuru darbinieki ar prieku palīdzēs rast jūsu vēlmēm maksimāli piemērotas brīvdienas.

Apkarojiet izplatītākos stresa izraisītājus

Kā liecina pētījums "Road to Happiness", trīs izplatītākie šķēršļi laimīgam ceļojumam ir problēmas ar laika menedžmentu, orientēšanās problēmas galamērķī un nedienas ar transportu. Lai ceļojums būtu izdevies, nepārslogojiet sevi ar fiziski nepieveicamu maršrutu vai neskaitāmiem apskates objektiem. Tikmēr vienkārša iepazīšanās ar karti ļaus mazināt apjukumu, ierodoties galamērķī, savukārt pilsētā taksometra izmantošana būs labāks risinājums, ja nav sanācis ievākt nepieciešamo informāciju par vietējo sabiedriskā transporta sistēmu.

Dodieties turp, kur rāda sirds

Ja brīvdienās vēlaties rast prieku un laimi, pārliecinieties, ka izvēlētais galamērķis patiesi ir jums piemērots. Dodieties turp, kur iespējams nodoties savām sirdslietām – nav svarīgi, vai tā ir baroka arhitektūras iepazīšana, lidošana ar paraplānu vai trakulīgas nakts uzdzīves baudīšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49197602sec.