Septiņi ieteikumi, kā kļūt par labāku lidmašīnas pasažieri

Šauras sēdvietas, maz vietas kājām un priekšā sēdošais ceļotājs, kuru, šķiet, neinteresē, ka viņa nolaistā krēsla atzveltne liek jums justies gluži kā ieslodzījumā – nav noslēpums, ka ceļošana lidmašīnas ekonomiskajā klasē var būt ļoti nekomfortabla. Tādēļ pienācis laiks pašiem pasažieriem spert soli, lai kaut nedaudz uzlabotu lidojumu pārējiem.

Lūk, daži ieteikumi, ko jūs varat darīt lietas labā, lai pārējiem pasažieriem lidojums kļūtu nedaudz ciešamāks. Lai gan daži no tiem ir itin triviāli, šķiet, 10 kilometru augstumā ar to ir gana.

1. Ejot pa salonu, atbalstam neizmantojiet sēdekļus

Tā vietā turieties pie rokas bagāžas nodalījumiem. Ja, pārvietojoties pa lidmašīnas salona eju, jūsu rokas būs paceltas augšup, varēsiet arī vieglāk pasargāt sevi pēkšņas turbulences gadījumā. Turklāt ik reizi, kad aizskarat kādu sēdvietu, tā ir īsta zemestrīce tur sēdošajiem (vai snaudošajiem) pasažieriem.

2. Neizmantojiet priekšā esošo sēdekli, lai pieceltos

Ja nākas apmeklēt tualeti, izmantojiet roku balstus, lai pieceltos no savas vietas. Atbalstam lietojot priekšējo sēdekli, atkal lieki traucēsiet tur sēdošo.

3. Pirms sēdekļa atzveltnes nolaišanas noteikti atskatieties atpakaļ

Ir saprotams, ka ikvienam lidmašīnas pasažierim ir tiesības nolaist sēdekļa atzveltni – protams, ja to atļauj tā konstrukcija. Tiesa gan, reizēm mūs pārņem nepārvarams niknums, ja šādi izrīkojas priekšā sēdošais. Tādēļ, pirms nolaižat atzveltni, der palūkoties, ko dara aizmugurē sēdošais. Protams, par sliktu nenāktu arī pajautāt, vai jūsu rīcība svešiniekam netraucēs.

4. Atturieties no pārāk aromātiska ēdiena

Pat tad, ja tunča sviestmaizes, jūsuprāt, ir perfektā maltīte 10 kilometru augstumā, pārējiem pasažieriem tā var nešķist. Cieniet citus ceļotājus un lidojuma laikā izvēlieties baudīt ko mazāk aromātisku.

5. Iepazīstieties ar blakussēdētāju

Jāatzīst gan, ka šāds solis jāsper piesardzīgi. Lai gan ir dzirdēts, ka ceļotāji sūdzas par lidmašīnā blakus sēdošo "pļāpu kasti", būtu ieteicams vismaz vienkārši sasveicināties ar blakussēdētāju. Lielākā daļa cilvēku parasti ir gatavi vismaz virspusējai, neitrālai sarunai, tādēļ jācenšas uztvert blakussēdētāja "signālus" – ja viņš, piemēram, nepacietīgi tur rokās austiņas, tā, domājams, ir nepārprotama zīme, ka saruna jāpārtrauc.

6. Sagaidiet, pirms izkāpj priekšā sēdošie

Lai gan šāda rīcība šķiet pašsaprotama, arī lidmašīnā allaž uzrodas kāds "skrējējs", kurš dara visu iespējamo, lai no gaisa kuģa izkļūtu pirmais – pat tad, ja viņš sēž salona pašās beigās. Velti piebilst, ka spraukšanās garām citiem pasažieriem ir gana nepieklājīga, tādēļ gadījumā, ja jums tomēr ļoti jāsteidzas, vienkārši palūdziet, lai citi jūs palaiž garām.

7. Gaidot rindā uz tualeti, nestāviet ejas vidū

Gaisa kuģa salonā jau tā valda saspiestība, un, domājams, neviens nevēlas sev cieši blakus sajust citus pasažierus, kuri gaida rindā uz tualeti. Tādēļ ieteicams palikt sava vietā, līdz tualete atbrīvojas, vai savu kārtu gaidīt, nostājoties tuvāk lidmašīnas virtuvei, nevis berzējoties gar salona ejas malās sēdošajiem pasažieriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.437994sec.