Septiņi pārtikas produkti, ko nevajadzētu lietot uzturā pirms lidojuma [2]

Pirms iekāpšanas lidmašīnā apēstais vai iedzertais var būtiski ietekmēt jūsu pašsajūtu lidojuma laikā un pat pēc tā.

Portāls SmarterTravel.com sniedz īsu izklāstu par to, kādus produktus un kādēļ nevajadzētu lietot uzturā īsi pirms lidojuma – pretējā gadījumā jūs riskējat ar vēdera uzpūšanos un nelāgu pašsajūtu, kā arī varat pabojāt ceļotprieku citiem pasažieriem, kļūstot par "smakojošo" blakussēdētāju.

Eļļā cepti vai īpaši trekni ēdieni

Ja nespējat pretoties kārdinājumam ieturēt maltīti lidostas ātrās ēdināšanas restorānā, der zināt, ka gremošanas process – it īpaši, ja organismam nākas tikt galā ar piesātinātajām taukskābēm – 10 kilometru augstumā ir vēl lielāks pārbaudījums nekā uz Zemes.

Kāposti, ziedkāposti, brokoļi

Arī modernāko pasažieru aviolaineru hermetizētajos salonos pēc pacelšanās gaisa spiediens tomēr nedaudz samazinās. Radušās spiedienu starpības dēļ gaiss gan, piemēram, čipsu pakā, gan jūsu kuņģī var izplesties pat par 30 procentiem. Pēdējais nozīmē vēdera uzpūšanos, un šo efektu iespējams krietni mazināt, izvairoties no brokoļu, ziedkāpostu un citu līdzīgu dārzeņu ēšanas pirms lidojuma.

Gāzētie dzērieni

Gāzētie dzērieni arī ierindojami to produktu vidū, kas veicina vēdera uzpūšanos. Nelielos gaisa burbulīšus kuņģī var iztēloties kā sīkus baloniņus, kas, mainoties gaisa spiedienam, strauji izplešas. Tas var nebūt patīkami!

Produkti, kas satur mākslīgos saldinātājus

Nonākot gremošanas traktā, mākslīgie saldinātāji var izraisīt zināmas problēmas, tostarp vēdera uzpūšanos, gāzu veidošanos un pat caureju – visu to, no kā jūs noteikti vēlaties izvairīties, ceļojot lidmašīnā. Iegādājoties, piemēram, košļājamo gumiju vai ledenes bez cukura, pievērsiet uzmanību to iepakojumam – uz tā var būt īpašas norādes par iespējamo blakusiedarbību.

Pākšaugi

Pupas un zirņi bieži tiek dēvēti par galvenajiem vēdera uzpūšanās "vaininiekiem". Tie, tāpat kā daudzi citi pākšaugi, satur grūti sagremojamus saliktos cukurus, un tādēļ nav ieteicami maltītei pirms lidojuma.

Ķiploki

Neskatoties uz to, ka daudzi ļaudis ķiploku uzskata par ideālu piedevu visdažādākajiem ēdieniem, jāpatur prātā, ka tas var pabojāt ne vien jūsu elpu, bet arī ķermeņa aromātu. Ķiploki satur sēra savienojumus, kas tiek absorbēti asinsritē un plaušās. Tas nozīmē, ka specifiskā smarža var neizzust arī pēc zobu tīrīšanas, turklāt tā burtiski sūcas cauri jūsu porām. Tādēļ, lai pasaudzētu blakussēdētājus, pirms gaidāma lidojuma der atturēties no ķiploka ēšanas.

Alkoholiskie dzērieni

Lai gan tas, protams, nav pārtikas produkts, svarīgi minēt alkoholisko dzērienu negatīvo ietekmi uz jūsu pašsajūtu, ceļojot lidmašīnā. Glāze alus vai kokteilis satrauktiem pasažieriem var palīdzēt relaksēties pirms gaidāmā lidojuma, tomēr jāpatur prātā, ka alkohols noved pie dehidratācijas jeb ūdens zuduma organismā. Par nelaimi, gaiss pasažieru aviolainera salonā ir ļoti sauss, tādēļ šāda kombinācija pēc nosēšanās var likt jums sajusties pagalam nelāgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 sise 09/09/2014 10:16 Es bez glāzes konjaka nemaz nekāpju lidmašīnā! Un jūtos nesalīdzināmi labāk nekā bez tās... arī ceļojuma beigās.... Tādēļ pēdējam punktam nepiekrītu.

2 tuo 09/08/2014 20:05 Manu pašsajūtu lidmašīnā negatīvi ietekmē taxfree veikalos pārsmaržojušās mamzeles.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69901109sec.