Izmanto mūsdienu tehnoloģijas un mācies valodas patstāvīgi [4]

Pirmais no kā apmulstam nonākot svešzemēs, ir valodas. Tās mēdz būt līdzīgas, citas par citu skanīgākas , turklāt ar ekspresīviem izteicieniem. Dzirdot nezināmas valodas, var rasties vēlme iemācīties, vismaz pamatus un pēc tam lepni sasveicināties ar vietējiem. Ne tikai tas, ko dzirdam var mūs pavedināt uz kādas valodas apguves, bet arī tas, ko zinām par valsti, par alfabētu, kā arī valodas praktiskais pielietojums, kas atkarīgs no ceļošanas, biznesa vai personīgās dzīves.Ja arī tev ir vēlme vai vajadzība iemācīties, piemēram, itāļu valodu, tad zini, ka vari to darīt moderni un patstāvīgi.

Noteikties ieskaties tik ļoti populārajā bezmaksas aplikācijā "Duolingo". Pēc izskata mīļā aplikācija, 2013.gadā ir saņēmusi ievērojamus apbalvojumus- "Gada iPhone aplikācija'', ''Google labākais no labākajiem''. Izvēloties attiecīgo līmeni, "Duolingo'' piedāvā mācīties spāņu, franču, vācu, portugāļu, īru, dāņu un angļu valodas.

Patstāvīgi mācīties piedāvā arī "Livemocha", kas ir valodu entuziastu veidota interneta vietne. Šajā lapā tu nebūsi viens, līdz ar to tu varēsi  vairāk praktizēties, uzlabojot savas prasmes. Izmēģini, "Livemocha" garantē jaunas zināšanas!

Ja vēl neesi izlēmis, kuras valodas apgūt, tad ieskaties valodas centra "Red Line" apkopotajā sarakstā, kur apskatāmas visizplatītākās valodas pasaulē. Tūristam noteikti noderēs!

Uz goda pjedestāla augstāko pakāpienu ieņem ķīniešu valoda, kurā runā vairāk kā 1.2 miljardu cilvēku. Otrajā vietā ierindojas spāņu valoda, kas kā valsts valoda ir aptuveni 30 valstīs. Globālais līderis- angļu valoda ir ierindojusies trešajā vietā, kura ir 335 miljonu iedzīvotāju dzimtā valoda. Angļu valoda ir viena no visbiežāk lietotākajām valodām biznesā un tūrismā. Hindu valoda ir tik izplatīta pateicoties milzīgajai Indijai un tās lielajai populācijai. Šajā valoda runā vairāk nekā 260 miljonu iedzīvotāji, ierindojoties ceturtajā vietā visizplatītāko valodu sarakstā. Arābu valoda ieņem piekto valodu. Apmēram, 60 valstīs runā arābiski. Tā ir interesanta ar daudzajiem dialektiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Tarvelnews.lv redakcija 11/25/2014 11:52 Jā, taisnība. Amerikāņiem biljons ir tas pats, kas mums miljards.

2 Gimalajiešu lācis 11/24/2014 12:13 Es ieteiktu teksta autorei pameklēt kādu dzīvu latviešu valodas pratēju un nepaļauties uz tehniskā tulka "atbalstu".
Auzās ir iebraukts ne vien ar biljonu un arābiešiem, bet arī ar eģiptiešiem. Lai saglabātu intrigu, iesaku autorei personīgi lūgt profesionālu konsultāciju teikuma: "Uz goda pjedestāla augstāko pakāpienu ieņem ķīniešu valoda, kurā runā vairāk kā 1.2 biljonu cilvēku." analīzei. Varbūt paveiksies, un labvēlīgs palīgs ieskatīsies arī divu turpmāko teikumu tekstā un paskaidros tādas prasības rakstītam tekstam, kas paredz, ka pēc "pjedestāla augstākā pakāpiena" nav prāta darbs rakstīt par "ierindošanos otrajā vietā", kā arī objektam, kas nosaukts par globālo līderi, atvēlēt vien trešo vietu. Pieļauju, ka šajos teikumos izvēlēto ciparus paskaidrojošās kategorijas (runā, valsts valoda, dzimtā valoda) ir pārņemtas no oriģinālteksta, taču, neatsaucoties uz stulbu oriģinālu, ir iespējams šos nesalīdzināmos datus jauki pasniegt.
Ar Jums viss ir kārtībā - ir izaugsmes iespējas. :) Lai veicas!

3 Saņemts no: 89.254.*.*** 11/22/2014 11:55 Arābiešu valoda var lieti nodetēt randiņos ar skaistajām arābietēm (ja gadās tādu satikt)

4 biljons 11/21/2014 23:22 Iesaku biljona vietā lietot vārdu "miljards" - šis bija īsais online latviešu valodas kurss :)


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67681789sec.