Uzzini, kā būt pieklājīgam dažādās pasaules valstīs

Ja kādreiz esi ceļojis, tad zini, ka dažādās valstīs uzvedības etiķete atšķiras, tāpēc svarīgi ir zināt, kā komunicēt un uzvesties ārpus Latvijas.

Aplūko, kā būt pieklājīgam 10 dažādās pasaules valstīs.

Japāna

Kad sadarbojies ar jāpāņiem, pārliecinies, ka esi ģērbies konservatīvi. Kad tev tiek dāvātas dāvanas, svarīgi tās saņemt ar abām rokām, un noteikti nešņauc degunu maltītes laikā. Japānā izvairies no tiešu jautājumu atbildēšanas un jautāšanas.

Meksika

Kad Meksikā satiekas cilvēki, tad sievietei pirmajai jasniedz rokasspiediens, un jāizvairās veidot pārāk ciešs acu kontakts. Maltītes laikā noteikti nedrīkst turēt elkoņus uz galda. Nekad nerādi OK žestu, jo Meksikā tas skaitās vulgāri.

Vācija

Vācieši ir ieturēti un pieklājīgi. Vācijā pienācīgām galda manierēm ir liela nozīme, pārliecinies, ka bieži atkārto vārdus lūdzu un paldies.

Ķīna

Tāpat kā Japāna, arī Ķīnā dāvanas jāsaņem ar abām rokām, nevis ar vienu. Ja kāds izsaka komentārus par svaru vai izskatu, neuzskati tos par aizskarošiem, jo tas ir tikai novērojums no viņu puses.

Barbadosa

Tā kā ilgus gadus Barbadosā valdijā briti, tad ir pārņemtas viņu manieres: uzrunā cilvēkus ar vārdiem kungs un kundze, bieži atkārto frāzes lūdzu un paldies. Formālas ēšanas manieres ir obligāta prasība Barbadosā. Izvairies runāt par reliģiju vai politiku šajā valstī.

Francija

Esot Francijā, pārliecinies, ka daudzās situācijās lieto frāzes lūdzu un paldies. Ja veikalā tev ir nepieciešama palīdzība no darbinieku puses, tad sākumā atvainojies par traucēšanu. Maltītes laikā, pārliecinies, ka ēd ar aizvērtu muti!

Koreja

Sarunas laikā ar korejiešiem, nekad nepieskarieties viņiem, jo Korejā personīgā telpa ir ļoti svarīga. Centies izvairīties runāt pārāk daudz maltītes laikā, un piedāvā samaksāt, ja pat zini, ka otrs cilvēks segs izmaksas.

Krievija

Ja Krievijā tev piedāvā alkoholisku dzērienu, tad nedrīkst atteikties, jo tas tiek uzskatīts par ļoti nepieklājīgu žestu. Krievijā nedrīkst smaidīt svešniekam, jo tā tiek uzskatīta par vājprātības pazīmi.

Izraēla

Izraēlā jāsveicinās ar sirsnīgu rokasspiedienu un smaidu sejā. Neapvainojies, ja izraēlietis kavē tikšanos 15-20 minūtes, jo šī tauta nav punktuāla. Vīrieši nedrīkst runāt ar izraēliešu sievām, pirms viņi nav ar tām iepazīstināti.

Brazīlija

Brazīlijā ir pieņemts ļoti bieži smaidīt un pieskarties sarunas biedram. Izvairies lietot OK žestu, jo tas šajā valstī skaitās rupji un vulgāri. Ēdot sviestmaizi, turi to salvetē nevis rokās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57791901sec.