Desmit padomi, kā Francijā izbaudīt vīna degustācijas

Kad tiek pieminēta Francija, ir gandrīz neiespējami neiedomāties arī par tās vīniem, jo, galu galā,  tieši vīna dzeršana ir veids, kā izbaudīt šīs valsts lauku reģionu piedāvātos labumus. Katram vīnam, kurš radīts kādā no daudzajiem Francijas nostūriem, ir sava īpašā garša, pēc kuras var noteikt augsnes un klimata īpašības, un, līdz ar to arī reģionu, no kurienes vīns ir nācis. Ja īpaši nepazīsti vīnus, to plašo garšas klāstu un apzīmējumus, var sajusties neērti, ja jādodas vīna tūrē. Taču patiesībā nav iemesla uztraukumam - ja tava ceļojuma laikā uz Franciju plānota arī lauku reģionu apciemošana, ir vērts kādu pēcpusdienu izmantot, nogaršojot vīnus. Ja nekad iepriekš neesi to darījis, rekomendējam iepazīties ar dažiem ieteikumiem, kuri vīnu tūres laikā varētu itin labi noderēt.

Nekautrējies izmantot vīna ceļvedi

Neskatoties uz to, cik labi pazīsti vīnus, vienmēr ir vēl kaut kas, ko vari par tiem iemācīties. Lai iepazītu vīnu pasauli, nekautrējies izmantot vīna ceļvežus – rokasgrāmatas izmanto pat profesionāļi, jo tādējādi ir iespējams uzzināt visu par degustācijas iespējām, garšas niansēm, kā arī dažādu citu noderīgu, interesantu informāciju.

Vīna ceļvedim māj ardievas

Līdzko esi nonācis galamērķī, vīna ceļvedi vari likt malā, jo tas vairs nebūs nepieciešams. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – vīndari, pie kuriem ciemojas, parasti ir ļoti draudzīgi un sabiedriski, tādēļ viņi noteikti pastāstīs visu tevi interesējošo informāciju, kā arī nekautrēsies tev ieteikt vēl kādu vīna darītavu, kura, visticamāk, piederēs viņu draugiem vai labām paziņām. Vēl jo vairāk – ar padomu un viedokli par vīniem un to nogaršošanu labprāt dalīsies ne tikai zinātāji, bet gandrīz ikviens vietējais, ko satiksi.

Pusdieno ārpus viesnīcas

Restorānu īpašnieki parasti ļoti labprāt sadarbojas ar vietējiem vīndariem, tādēļ tu vari viņiem prasīt rekomendācijas un kontaktinformāciju.

Paziņo par savu ierašanos

Vīndari vienmēr ir ieinteresēti uzņemt apmeklētājus, vienalga, vai viņi paši atrodas vīna dārzos vai vīna pagrabos. Tomēr nevajadzētu nebrīdinot ierasties kādā no vīna darītavām, jo ir ļoti iespējams, ka saimnieks tajā laikā nav pieejams. Ja neesi informēts par ieplānotam degustācijām vai laiku, kad konkrētajā vīna darītavā paredzētas tūres, dod ziņu par savu ierašanās laiku.  

Plāno savu laiku

Vīna baudīšana ir lēns process. Ja tev ir interesanti, vīna nogaršošana kādā vīndarītavā var ilgt pat vairāk par stundu, tādēļ ieplāno tam pietiekami daudz laika. Tu pats tikai būsi priecīgs par to, ka nekur nav jāsteidzas – un tieši tāpat būs ar personu, kura šo degustāciju tev piedāvājusi.

Nebaidies nezināt

Vīna kritizēšanā varbūt parasti izsakās par tā stiprajām un vājajām pusēm, taču vīna nogaršošana ir domāta tam, lai tu atrastu, kas ir tas, kas garšo un ir piemērots tieši tev. Tieši tāpēc nav svarīgi, cik daudz vai maz zini vīnu – tev ir tiesības izteikt savas pārdomas, jautājumus un atsauksmes. Savukārt, ja kaut ko nezini, nebaidies jautāt – vīndari ļoti labprāt stāsta par savu darbu un būs tikai laimīgi, ja varēs izskaidrot to, ko nezināsi, kā arī atbildēt uz uzdotajiem jautājumiem.

Pajautā, kur vari paēst

Vislabāk vīnu izdosies tad, ja to baudīsi kopā ar gardu ēdienu. Jāatzīst, ka mūsdienās Francijā ir grūti ātri atrast, kur nobaudīt labu maltīti, tāpēc labākais, ko vari darīt, ir par to pajautāt vietējiem. Vietējo restorānu īpašnieki noteikti varētu ieteikt, kuru vīnu nobaudīt, un tieši tāpat vīndari noteikti varēs iesacīt kādu labu restorānu. Izmanto to!

Nopērc vīna pudeli

Vienmēr atceries, ka vīndari savā darbā ieliek sirdi un dvēseli, tādēļ apmeklējot mazās vīndarītavas, nopērc vismaz vienu vīna pudeli, tādējādi pasakoties vīndariem par iegūto pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44522381sec.