Noderīgas dzīves mācības, ko sniedz ceļošana

Ceļošana un komunikācija ar īstiem, dzīviem cilvēkiem veicina sapratnes rašanos un ir veids, kā mums, cilvēkiem, izdzīvot. Piedāvājam uzzināt, kā ceļošana var ietekmēt cilvēku dzīves un domāšanas veidu.

Spēja pielāgoties un mainīties

Kad ceļojam, notikt var it viss, tāpēc tiem, kuri grib apskatīt pasauli, ir jāspēj viegli pielāgoties situācijām. Būšana neierastā vidē, starp cilvēkiem, ar kuriem ir apgrūtināti komunicēt, iemāca ikvienam nostāties pašam uz savām kājām un racionāli risināt ikvienu problēmu, kas radusies.

Iespēja izmēģināt ko jaunu

Ceļošana ir aizraujoša un tā dod mums iespēju izmēģināt ko jaunu. Neatkārtojamu pieredzi var gūt gan pasūtot ēdienus no ēdienkartes, kurā nesaproti nevienu vārdu, gan, piemēram, iekāpjot autobusā un cerot, ka tas aizvedīs līdz kādai daudz maz pazīstamai vietai. Ceļošana ir iespēja nokļūt dažādās negaidītās situācijās un pārveidot tās lieliskā pieredzē.

Rodas izpratne par dzīvi

Tikai izejot ārpus savas komforta zonas, mēs varam saprast, cik patiesībā maz zinām par dzīvi, neskatoties uz to, cik veci esam. Patiesībā ir vēl tik ļoti daudz lietu, ko dzīvē iemācīties, kaut vai sākot ar to, kā itāļu restorānā pasūtīt maltīti, ja ēdienkarte ir itāļu valodā un pats ne vārda nezini itāliski.

Iespēja iegūt jaunus draugus

Ceļošana paver iespējas iegūt jaunus draugus visapkārt zemeslodei. Viss, ko ir nepieciešams izdarīt, lai tā notiktu, ir pasmaidīt un interesēties par to otras personas dzīvi.

Kļūdīties nav iespējams

Ir pāris ieteikumi, kurus vēlams ievērot savas pašsajūtas dēļ – neēst neko, uz kā tu nevarētu uzkāpt virsū ar basām kājām, un, ja nav labs ūdens, nedzer vai neēd neko, ja tas nav kārtīgi izvārīts.
Par pārējo aizmirsti - nav citu kļūdu, ko vari pieļaut. Pirms došanās kaut kur iepazīsties ar konkrētās valsts kultūru, un, ja kaut kas nenorit tā, kā vajadzētu, pārvērt to lieliskā pieredzē.

Svešvalodu apguve

Pat tad, ja braucot uz svešām zemēm, tu īpaši nepiepūlies, lai iemācītos vietējo valodu, daļa no tās paliek prātā kaut redzot visparastākos ielu nosaukumus vai restorānu ēdienkartes. Savukārt tas,  ka to dzirdi sev visapkārt, ļauj sajust tās ritmu un plūsmu, ļaujot justies atbrīvotāk.

Citu kultūru izprašana

Nav labāka veida, izprast citu tautu kultūru, kā vien esot ar viņiem kopā. Katrai reliģijai ir bijis pamats, kādēļ tā radusies. Tieši tāpat ir ar idejām, morāles principiem un mākslu – katrai kultūrai ir savas bagātības, un viss, kas ir jādara, ir tās jāierauga un jāizbauda, cik vien iespējams.

Apmaldīšanās pilsētā kā vērtība

Nav nekā skaistāka, kā apmaldīties pilsētā, kurā esi nonācis un iepazīt to bez ceļvežiem. Piemēram, kādēļ gan nepazaudēties Romā, kur ir uz stūra ir kāda satriecoša skulptūra, vai maldīties pa Briseles ielām, kurās ir ne viens vien bistro vai maiznīcas?

 Nebaidies apmaldīties pilsētā, kurā atrodies – atceries, ka it visur ir pieejami takši, kuri tevi brīdī, kad jutīsies noguris, aizvedīs atpakaļ uz viesnīcu.

Iemācīšanās ceļot

Ceļošana pati par sevi ir uzkatāma par īpašu prasmi. Ja pirmajās ceļošanas reizēs ņemsi sev līdzi milzīgu koferi, kuru par visām varītēm centīsies izdabūt cauri kādas pilsētas vilciena durvīm, lai varētu braukt apskatīt Eiropu, pēc laika iemācīsies, ka ir gana daudz mantu, bez kurām ceļojuma laikā var itin viegli iztikt. Tāpat tu iemācīsies, ko iesākt, ja gadās iekāpt nepareizajā autobusā un aizbraukt Dievs vien zina, uz kuru svešās vietas malu. Un, lūk, katra no šīm prasmēm pēc tam ikdienas dzīvi mājās padarīs neievērojami vienkāršāku.

Visi pasaules cilvēki ir kā viens

Ceļošana liek konstatēt, ka tad, kad mēs runājam, piemēram, par karošanu ar citu valsti, ļaudis, kurus tas skars, ir tie paši cilvēki, ar kuriem esam iepazinušies kafejnīcās, redzējuši kopā ar ģimenēm uz ielas un veidojuši kontaktus. Tajā brīdī, kad tas tiek saprasts, mēs spējam izjust to personīgi un doma, ka kara laikā varētu ievainot vai nogalināt tādus pašus cilvēkus, kā viņi un mēs, vairs nešķiet pieņemama. Šī, iespējams, ir vissvarīgākā no visām mācībām – cilvēki ir vislielākā dzīves dāvana. Iepazīsti viņus, atklāj sevī mīlestību pret citām kultūrām, reliģijām un dzīvesstiliem, tā gan sev, gan viņiem parādot, ka mēs visi esam vienots veselums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


View Restaurant & Lounge
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22995281sec.