5 biežāk pieļautās kļūdas, ceļojot pa Eiropu

Adaptējoties jaunā vidē, vienmēr pastāv risks sevi neapzināti apkaunot, vien nezinot dažas kultūras īpatnības un uzskatus. Tomēr, lai mazinātu šīs situācijas iespējamību, ir vērts aplūkot ceļotāju biežāk pieļautās kļūdas, lai no tām varētu mācīties.

1. Pārbagāts plānojums

Lai gan atrodoties jaunā vietā, un redzot tik daudz skaista sev apkārt, gribās vien visu tvert, just un izbaudīt, tomēr vēlmes un aktivitātes uzplaukumu brīžos tūristi bieži vien aizmirst, cik fiziski un morāli ir iespējams no visa piedāvājuma realizēt dažu dienu, vai pat stundu laikā. Līdz ar to, lai ceļojums būtu patīkamāks un harmoniskāks, ir ieteicams laicīgi saplānot pāris aktivitātes un apskates vietas, kuras varētu mierīgi izbaudīt, ņemot vērā atvēlēto laiku, lai neradītu papildus stresu.

2. Valūtas vērtība

Salīdzinot ar Eiro, kas ir izplatītākā valūta Eiropas Savienībā, var šķist, ka monētu vērtība varētu būt kaut cik līdzīga arī citur Eiropā, kur valūta atšķiras, piemēram, Zviedrijā, tomēr zināms, ka tā nebūt nav. Līdz ar to, lai būtu lietas kursā par katras monētas vērtību valstī, ir jābūt informētam par attiecīgās valūtas kursu.

3. Pārlieku liela dzeramnauda

Lai gan daudzās vietās dzeramnauda jau tiek sasummēta pie kopējā rēķina kā samaksa par apkalpošanu, tomēr tās atstāšana pēc norēķināšanās joprojām tiek uzskatīts par labu žestu, kuru it īpaši praktizē tūristi. Tomēr tieši tūristiem ir tendence atstāt pārlieku lielu dzeramnaudu, kas, no vienas puses ir labvēlīgi cilvēkiem, kas strādā apkalpošanas sfērā, tomēr, ja ir vēlme ceļot lieki netērējoties, tad ir ieteicams novērtēt savu dāsnumu saprātīgās naudas summās.

4. Nē - zeķēm un sandalēm

Ir svarīgi ievērot arī ģērbšanās paradumus un īpatnības, kas ir raksturīgas dažām valstīm un to kultūrām. Protams, nav nepieciešams iegādāties jaunu garderobi, Tomēr pakalpojums sev tiks izdarīts, ja kājas nebūs apautas ar zeķu un sandaļu kombināciju. Izrādās Eiropā šī kombinācija it īpaši netiek ieredzēta, tomēr dīvaini uz to neskatās vienīgi vācieši.

5. Lētākas lidojuma biļetes ne vienmēr ir ekonomiskāk

Bieži vien aviokompānijas, kas piedāvā lētas biļetes lidojumiem, veic lidojumus uz lidostām, kas nemaz neatrodas tik tuvu lielajām pilsētām. To ņemot vērā, rezervējot biļetes uz ne tik izdevīgu lidostas atrašanās vietu, lai pēc tam vēl brauktu ar autobusu, kas izmaksā salīdzinoši dārgi, kopsummā ceļojuma izmaksas var sanākt tik pat dārgas vai pat dārgākas, tā vietā, lai vienkārši iegādātos tiešā reisa biļetes uz kāroto galamērķi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13387394sec.