10 lietas, ko Pekinā vari darīt par baltu velti

Ķīnas galvaspilsēta ir pārpildīta ar cilvēkiem, vēsturi un izcilu arhitektūru. Šeit pieejamās aktivitātes spēs uzrunāt ikvienu viesi, neatkarīgi no viņa izcelsmes. Pārsteigums gaida aiz katra stūra…

1. Tjaņaņmeņas laukums, kas nosaukts Debesu miera vārtu vārdā, ir pasaulē lielākais publiskais laukums ar notikumiem bagātu vēsturi. 1989. gadā šeit dzīvības zaudēja simtiem cilvēku, kad Ķīnas armija "atguva" laukumu no demokrātiskajiem protestētājiem. Tagad šeit cilvēki ierodas, lai baudītu skaistos skatus un, iespējams, lai novērotu karoga pacelšanas ceremoniju saullēktā.

2. Aplūkojiet pilsētas iespaidīgākās ēkas – galu galā Pekinai noteikti ir sava ietekme uz mūsdienu arhitektūru. CCTV (Ķīnas Centrālā televīzijas) ēka ir labs piemērs. Tā ir 234 metrus augsta ar 44 stāviem un izceļas ar ārkārtīgi neparastu trīsdimensionālu izliektas cilpas formu.

3. Dodieties uz 798. mākslas rajonu, kas ir pazīstams kā Pekinas Grīnvičas ciemats. Tā atrodas Čaojanas apgabala Dašanzi, kur daudzu bijušo rūpnīcu vietā ir pilsētas lielākā mūsdienīgās mākslas galeriju koncentrācija.

4. Čaojanas apgabalā atrodas arī pasaulslavenais Zīda tirgus, kas iepriekš bija atpazīstams kā Zīda iela. Kādreiz šī vieta bija zem klajas debess, bet apjumtais tirgus tika pārbūvēts 2005. gadā un šobrīd aizņem aptuveni 30 tūkstošus kvadrātmetru. Jūs satiksiet uzmācīgus pārdevējus un kaulēšanās meistarus, kā arī brīnišķīgus zīda produktus un apģērbu.

5.  Cita kūsājoša vieta ir Panjiajuana tirgus, kuru vislabāk būtu ieteicams apmeklēt nedēļas nogalēs. Šeit ir iepirkusies pat Hilarija Klintone. Šajā tirgū var iegādāties jebko, taču visvairāk vieta saistās ar antīkajiem priekšmetiem, kuru pārdevēji ierodas no 24 dažādām Ķīnas provincēm.

6. Ikdienas rūpes var aizmirst pie Šičahaja ezeru rajona, kas atrodas ziemeļrietumu virzienā no Pekinas un sastāv no trim ezeriem. Jau kopš 12. gadsimta šī ir klusa un tradicionāli skaista vieta ar vēsturisku arhitektūru.

7. Mao Dzeduna Memoriālā zāle tika pabeigta 1977. gadā un ir viņa atdusas vieta. Tā atrodas bijušo Ķīnas Vārtu vietā, un tās zelta jumtu balsta 44 dzeltenā granīta kolonnas.

8. Atpakaļ laikā var atgriezties kādā no Pekinas dzīvojamajiem rajoniem. Šaurās māju līnijās tradicionāli dzīvo vietējie – vislabāk saglabājušies ir Sjičana un Dančeņa rajoni. Pekinā ir vairāk nekā četri tūkstoši līniju, ieskaitot skaisti dekorēto Nanluogo.

9. Sanlituna ciemats un bāru rajons piedāvā krāsainu nakts dzīvi un izklaidi. Kad noriet saule, šeit parādās gaismas un haotisks cilvēku un sadzīves trokšņu sajaukums. Šeit var apmeklēt arī bezmaksas modes šovus un ballītes ar dejotāju un skeitbordistu priekšnesumiem.

10. Daudzos Pekinas muzejos ieeja ir par velti, lai gan jāparedz neliels atalgojums gidam. Ķīnas Nacionālais muzejs ir slavens ar milzīgajām izstādēm par jebkādu tematu – sākot no valūtas līdz pat apgleznotam porcelānam. Ļoti ieteicams ir apmeklēt arī Pekinas Dabas muzeju un Pekinas Teātra muzeju.



 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


L'Ambra Rossa
,


Jūrmalas TIC
,


Kaļķu vārti
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40705109sec.