Ļaujies garšu piedzīvojumam Gastronomijas festivālā!

Arī šogad 12 dienas – no 31. augusta līdz 11. septembrim – notiks Gastronomijas festivāls, kas aicinās tevi izvēlēties savu garšu ceļojuma galamērķi un ļauties piedzīvojumam. Jauni ēdieni, šefpavāru komplimenti un labas cenas! Un jau piekto gadu festivāls atklās pārtikas izstādi "Riga Food".

Gastronomijas festivālā piedalīsies 30 restorāni, kafejnīcas un bāri vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Saldū, Inčukalnā, Siguldā, Jūrmalā, Pūrē, Baltezerā, Pilsrundālē un Daugavpilī. Festivāla laikā dalībnieki gardēžiem piedāvās jaunas ēdienkartes, kā arī īpašas cenas un speciālos piedāvājumus.

Talantīgi šefpavāri

Sarmīte Neimane no restorāna "Niklāvs", Egils Grīnfelds no "Avalon", Kristaps Jokmanis no "VIEW Restaurant & Lounge", Deniss Ivankovs no "KASHA|Gourmet", Ieva Upīte no "De Commerce Gastro Pub 1871" un Ivo Lamberts no kafejnīcas "Kasdārzā"... tie ir tikai daži no šefpavāriem, kuri ir aizrautīgi strādājuši, lai klientus pārsteigtu ar jauniem ēdieniem. Piedāvātās maltītes būs daudzveidīgas, tāpēc katrs atradīs savai gaumei un garšas kārpiņām atbilstošāko.

Sezonālie labumi

Restorāna "Gutenbergs" šefpavārs Ēriks Livmanis uzskata, ka ēdienkartē jāuzsver sezonalitāte, jo tāda ir Latvijas daba un tas ļauj pavāram kā māksliniekam izpausties katru sezonu ar citām krāsām un akcentiem. Jaunās ēdienkartes parāda, ka šāds uzskats vieno daudzus šefpavārus, jo ēdienos plaši izmantotas Latvijas dabas veltes – gailenes, baravikas un citas meža sēnes, ķirbji, zaļie zirnīši, cūku pupas un citi dārza labumi, kā arī vitamīniem bagātie gardumi – smiltsērkšķi, brūklenes, dzērvenes, piparmētras, u. c.

Piedāvājumos ir arī citu tautu virtuvēm raksturīgie ēdieni – restorānā "Casa Nostra" šefpavāri no Itālijas garantē autentisku itāļu ēdienu garšu, uzbeku nacionālās virtuves labumus piedāvās restorāns "Uzbegims", spāņu virtuvei raksturīgus ēdienu pasniegs kafejnīcā "Escargot Cafe", savukārt sezonālās Latvijas dabas veltes Itālijas garšu noskaņās nobaudīt piedāvās restorāna "Baltvilla" šefpavārs Frančesko Dželo.

Ieskaties un izvēlies!

Ikviens ir aicināts ielūkoties festivāla mājaslapā, lai iepazītos ar visu dalībnieku īpašajiem piedāvājumiem un izvēlētos sev kārdinošākos: gastrofest.lv

Gastronomijas festivāls ir starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2016" gastronomiskais ievadpasākums, un to rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet festivāla jaunumiem mājaslapā un Facebook.com: www.facebook.com/Gastrofest.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54422092sec.