Martas labdarības ballē saziedoto naudu atvēlēs BKUS Onkohematoloģijas nodaļai

Tradicionālajā Martas labdarības masku ballē, kas šogad norisināsies 30.septembrī, saziedotos līdzekļus atvēlēs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Onkohematoloģijas nodaļas vajadzībām, informēja balles idejas autore un projekta koordinatore Svetlana Leva.

Attiecīgu nodomu protokolu par sadarbību ziedojumu vākšanā ir parakstījuši Martas balles organizatori, operdziedātājs un Sergeja Jēgera labdarības fonda priekšsēdētājs Sergejs Jēgers un BKUS Onkohematoloģijas nodaļas atbalsta biedrības "Blastiņš" priekšsēdētāja Guna Sietiņa.

"kviens no mums spēj just līdzi smagumam un cīņai, kas ikdienu jāizcīna ar vēzi slimajiem bērniem un viņu vecākiem. Mēs ticam, ka onkoloģiskā diagnoze vēl nav spriedums, tāpēc vēlamies atbalstīt mazos pacientus viņu cīņā, lai viņi varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi," sacīja Leva.

BKUS Onkohematoloģijas nodaļā tiek nodrošināta bērnu un jauniešu onkoloģisko saslimšanu diagnostika, izmeklējumi un ārstēšana.

Jāpiebilst, kā atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra datiem 2014.gadā kāda no onkoloģiskajām saslimšanām tika diagnosticēta 60 bērniem līdz 19 gadu vecumam, 2013.gadā – 63 bērniem, bet 2015.gadā – 51.

2015.gada Martas labdarības ballē tās dalībnieki viena vakarā laikā kopā saziedoja 15 tūkstošus eiro. Jau vēstīts, ka 1.jūnijā Martas balles organizatori un Jēgers  Rīgas Austrumu Universitātes klīniskajai slimnīcai svinīgi pasniedza par saziedotajiem līdzekļiem iegādāto medicīnisko aprīkojumu - binokulāro mikroskopu un pneimatisko urbi.

Savukārt 2014.gadā Martas balle norisinājās pirmoreiz – tās laikā tika saziedoti vairāki tūkstoši eiro, lai bērni no maznodrošinātām ģimenēm visu 2015.gadu varētu nodarboties ar sportu, garīgi un fiziski attīstīties.

Martas balle ir iedibināta par godu Latvijā dzimušajai un augušajai Krievijas imperatorei Katrīnai I, īstajā vārdā Martu, kas savas valdīšanas laikā bija filantrope un atbalstīja izglītību un zinātni.

Martes balle šogad norisināsies 30.septembrī viesnīcā "Grand Palace Hotel".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45051908sec.