Travelnews.lv izmēģina: Omulīga vieta pašā Rīgas sirdī: restorāns – klubs «Sezona»

«Sezonai» garām iets bieži – kā nu ne, šīs terašveidīgais restorāns atrodas pašā Vecrīgas sākumā – Audēju un Kalēju ielu krustojumā, blakus visiem zināmajai "Galerijai Centrs".

Tomēr, dažādu apstākļu dēļ, nekad nebiju te iegriezies. Iespējams, tāpēc, ka vasaras sezonā, šī vieta ir pilna ar ārzemju tūristiem, kas rada iespaidu, ka cenas latviešu maciņam ir nepanesamas. Varbūt tāpēc, ka nebija sanācis īstajā kompānijā meklēt vietu, kur Vecrīgā laiski "pačillot". Lai vai kā – brīdī, kad radās ideja doties uz "Sezonu" pusdienās, atlika tikai pārliecināties internetā, ka lietu tuvākajās divās stundās nesola (Latvijas vasaras… jūs jau saprotat) – un bijām ceļā.

"Sezona" ir interesanta vieta – un, ir redzams, ka uz to arī īpašnieki iet. Viss stils – arī ēdienkartēm, ir ieturēts tādā "kičīgā", enerģiskā un gaišā atmosfērā. Pats restorāns darbu sāk no 12:00, un mēs ieradāmies nedaudz pāri 12:00. Kā jau tipiskie biroja rūķi, kas ap šo laiku jūt izsalkumu :) Varēja just, ka "Sezona" vēl mostas – bijām teju pirmie apmeklētāji (ja neskaita ārzemnieku ģimenīti) un varējām izvēlēties teju jebkuru vietu terasē. Tas, ka bijām vieni no pirmajiem apmeklētājiem, gan netraucēja mūsu burgerus un uzkodu atnest aptuveni 7-10 minūšu laikā – kas bija tāds "Wow, jau gatavs". Tātad – grils un pavāri patiešām darbojas jau no 12:00!

Ēdienu izvēle "Sezonā" nav tā bagātīgā. Šeit drīzāk jāmin tas vārds, ko min viņi paši – "lakoniska". Piedāvājumā ir dažādi salāti, uzkodas un gana plaša burgeru izvēle. Protams, arī bez saldajiem neiztikt. Savukārt, kas ir bagātīga – tā ir dzērienu karte. Tā padziļināti nepētīju – jo galu galā – bijām tikai darba dienas vidū, pusdienās, bet dzērienkartē noteikti bija vairāk iespēju nekā ēdieni. Starp aptuveni 10-15 dažādiem burgeriem, mūsu izvēle krita uz jau pārbaudītām vērtībām – "Cheeseburger Sezona Klub" un "Farmer’s Beef Burger". Klāt paņēmām vēl arī uzkodu – vistas gabaliņus rīsu panējumā. Un uz trim cilvēkiem šāda kombinācija bija vairāk nekā pietiekami – burgeri "Sezonā" ir lieli un sātīgi! Turklāt tie bija gardi un kvalitatīvi pagatavoti – varēja just, ka pavāri ir jau izpraktizējuši burgeru cepšanu.

Mums šodien paveicās ar laiku – pusdienu stundā, ko pavadījām Vecrīgā, saule karsēja un bija ļoti ļoti patīkami sajust savu muguru teju degam saulītē. Tas, noteikti, patīk teju visiem, kas dodas uz "Sezonu" – un, lai arī ieradāmies teju tukšā restorānā, ejot prom bijām pārsteigti, ka jau teju trešdaļa galdiņu ir aizņemti. Varam tikai iedomāties, kas tur darās siltajos vasaras vakaros, kad vēl arī tiek piedāvāta dzīvā mūzika…

Par cenām - ierastās Vecrīgas cenas. Burgeri ar frī kartupeļiem ap 10-12 eiro, alus ap 3-4 eiro, salāti ap 8-10 eiro. Vairāk skaties paša restorāna ēdienkartē, kas pieejama internetā ŠEIT.

Raugoties uz "Sezonas" dzērienkarti, noteikti, rodas sajūta, ka šeit var nākt un pasēdēt. Vienalga vai ar draugiem, randiņā, ar kolēģiem vai ģimeni – vienkārši pasēdēt Vecrīgas sirdī, skaistā un gaišā terasē un izbaudīt vasaru. Vienīgais mīnuss – tā vasara šogad baigi negrib mūs priecēt… Novērojām arī, ka "Sezonai" ir izvelkams jumts – bet grūti spriest kā ir tad, kad ārā ir lietains laiks… Nu, varbūt, ja aliņu nomaina uz ko sildošāku… Burgeri jau savu garšu nemaina arī lietus laikā :)

Kopsavilkumā – atmosfēra "Sezonā" ir super, lai arī ēdienkartes dažādība – ir kā ir, mūsu pasūtītie ēdieni un dzērieni bija garšīgi un visi bijām apmierināti! "Sezona" gan ir vasaras terase – un pieredzi ļoti var ietekmēt dienas laikapstākļi – un ar to jārēķinās.

Aplūko arī mūsu fotogaleriju no "Sezonas" - ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13598299sec.