«Semarah Hotels» atbalsta Latvijas jaunos un talantīgos māksliniekus

2018. gada, 4. oktobrī, Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbībā ar "Semarah Hotels" atklāja jau otro mākslas darbu izstādi, kas tiek organizētas ar mērķi atbalstīt Latvijas jaunos un talantīgos māksliniekus. Katras izstādes noslēgumā "Semarah Hotels" iegādājas izstādes populārāko gleznu, un tādējādi tiek veidota unikāla mākslas darbu kolekcija "Grand Poet Art Collection".

Ceturtdien viesnīcā "Grand Poet Hotel" tika atklāta jaunās mākslinieces un LMA maģistrantūras studentes Justīnes Seiles personālizstāde "Portreti", kurā apskatāmi vairāki mākslas darbi. Gleznās attēlotie stāsti ir dramatizētas, kariķētas un pārspīlētas situācijas, kas atspoguļo mākslinieces fantāziju pasauli ar nelielu humora devu. Tajās redzamas savdabīgas kompozīcijas un izaicinošas krāsu gammas.

Justīne Seile, Latvijas Mākslas akadēmijas studente: "Iedvesmu gleznām smeļos no spēcīgiem pārdzīvojumiem un reāliem notikumiem no dzīves. Tāpēc bieži gleznu galvenais varonis esmu es pati, kāds man tuvs ģimenes loceklis vai draugs. Mani interesē cilvēks, viņa portrets un ķermenis, lielu uzmanību pievēršu gaismēnām un tam, cik ļoti tās, mijiedarbojoties savā starpā, uzbur dramatisma pilnu situāciju, kas līdz ar to pievērš manu uzmanību."

Justīne mācījusies Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, apmeklējusi Ventspils Tēlotājmākslas studiju, kur sperti pirmie soļi glezniecībā, pēc tam mācījusies Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā un patlaban turpina glezniecības studijas maģistrantūrā Latvijas Mākslas akadēmijā. Justīne personālizstādes veido jau kopš 2014. gada.

Vija Zariņa, gleznotāja, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore: "Justīne Seile ir jauna māksliniece, kura skaidri zina, ko grib panākt savos mākslas darbos, un viņai ir prasmes, talants un zināšanas, kā to realizēt. Savs skatījums uz lietām un notikumiem šajā pasaulē ir ļoti svarīgs. Tikpat nozīmīgs ir arī gleznotājas individuālais rokraksts un izmantotie izteiksmes līdzekļi."

"Grand Poet Hotel" vadītājs Māris Alnis: "Mākslas kolekcija "Grand Poet Art Collection", kas top sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, tiek veidota mūsu jauno un talantīgo mākslinieku iedvesmošanai un atbalstam. "Grand Poet Hotel" sevī apvieno milzīgu radīšanas enerģiju. Iepazīstot talantīgāko jauno mākslas studentu darbus, esam pārliecināti, ka līdzīgs virzītājspēks piemīt arī Latvijas Mākslas akadēmijai. Veidojot šo kolekciju, ne tikai atbalstām Latvijas mākslas jaunradi un iepazīstinām ar Latvijas jaunajiem talantiem, bet arī stāstām mūsu viesiem un dzīves baudītājiem no visas pasaules stāstu par Latviju kā iedvesmojošu un spilgtu vietu, ko ir vēlme piedzīvot arvien no jauna."

Pirmajā izstādē bija apskatāmas mākslinieces Madaras Kvēpas gleznas. Izstādes apmeklētāji un viesnīcas viesi kā sev tīkamāko izvēlējās gleznu "Saule iekliedzas pilsētā". Gleznu iegādājās "Semarah Hotels", un tādējādi tā kļuvusi par "Grand Poet Art Collections" pirmo mākslas darbu. Apskatīt Justīnes Seiles personālizstādi, kā arī nobalsot par sev tīkamāko gleznu būs iespējams līdz pat 2019. gada janvārim.

Par "Grand Poet Hotel"

"Grand Poet Hotel" izveidojusi Latvijā radītā viesnīcu ķēde "Semarah Hotels". Šobrīd viesnīcu tīkls var lepoties ar kūrorta viesnīcu "Lielupe" Jūrmalā un divām viesnīcām Rīgā – četrzvaigžņu vēsturisko viesnīcu "Metropole" Aspazijas bulvārī un eleganto pieczvaigžņu dizaina viesnīcu "Grand Poet Hotel" Raiņa bulvārī 5/6. Katra no tām ir ar savu unikālo stāstu un vērtībām.

"Grand Poet Hotel" oficiāli atklāta 31. maijā. Tai jaunradītais "Diplohēmijas" koncepts apvieno diplomātijai un bohēmai raksturīgos dizaina risinājumus, ko veidojusi starptautiski atzītā un godalgotā koncepta un dizaina aģentūra "Stylt Trampoli" (Zviedrija). Savukārt projektu izstrādājis arhitektu birojs "Sarma un Norde" (Latvija), saglabājot ēkas arhitektonisko unikalitāti. Viesnīcas nosaukums sevī nes dualitāti, kas bieži vien iemiesojas arī dzejniekos, – lietišķums un bohēmiskums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52433205sec.