«Wellton Riverside SPA Hotel» viesnīca uzcelta, pilnībā saglabājot vēsturiskos nocietinājuma mūra fragmentus

Vecrīgā jaunuzceltā viesnīca "Wellton Riverside Spa Hotel" ir unikāla ne tikai ar savu atrašanas vietu, bet arī ar to, ka tās kompleksā ir integrēta viena no Rīgas īpašajām kultūrvēsturiskajām vērtībām - 13. gadsimta pilsētas nocietinājumu mūra fragments. Atbilstoši Vecrīgas apbūves noteikumu prasībām, viesnīcas būvniecības procesā bija izstrādāts speciāls restaurācijas projekts mūra fragmenta saglabāšanai, pateicoties kuram mūris ir sakopts, arhitektoniski izcelts un eksponēts publiskai apskatei.

Pirms būvniecības uzsākšanas tika veikta padziļināta mūra fragmenta arheoloģiskā izpēte, kuras gaitā daļa no vēsturiskā mūra bija atrakta no laika gaitā izveidojusies uzslāņojuma. Pamatojoties uz izpētes rezultātiem, tika izstrādāts speciāls mūra restaurācijas projekts, kura mērķis bija atjaunot vēsturisko vērtību un pasargāt to no drupšanas. Projekta arhitekts Juris Bērziņš ir gandarīts par paveikto darbu, kura rezultātā Rīga ir saņēmusi dāvanā sakoptu un atjaunotu apskates objektu ar īpašu kultūrvēsturisko vērtību, kas vēl vairākus gadus būs pieejams apskatei galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

"Iepriekš šis vēsturiskais objekts bija pamests un aizmirsts Vecrīgas graustu rajonā, kur dabīgi drupa. Bet pateicoties tā integrēšanai jaunās ēkas ansamblī, vēsturiskā mūra fragments ir ieguvis otro dzīvi un ilgmūžību. Saskaņā ar mūra restaurācijas projektu, kurā bija ieguldīts ievērojams investora finansējums, mūra atjaunošanas darbi ilga aptuveni gadu. Restaurācijas gaitā tika veikta pilnīgā mūra fragmenta sanācija, aizpildītas mūra spraugas un mikroplaisas, novēršot ūdens iekļuvi tajās, atjaunota mūra vēsturiskā struktūra, iestrādājot īpaši piemeklētus un līdzvērtīgus dolomīta akmeņus, tādējādi pasargājot mūri no drupšanas. Jāuzsver, ka mūra kopējā konstrukcija un apjoms ir saglabāts, par ko var pārliecināties arheologa Alda Caunes 70.-tajos gados veiktās izpētes fotogrāfijās. Lai gan no ārpuses izskatās, ka viesnīcas siena uzbūvēta uz vēsturiskā mūra, tas neatbilst patiesībai, jo jaunā viesnīcas ēka ir uzbūvēta blakus mūrim un nekādā veidā uz to nebalstās," skaidro arhitekts.

Jaunās viesnīcas "Wellton Riverside Spa Hotel" investors ir ieguldījis līdzekļus ne tikai ēkas celtniecībā, bet arī mūra glābšanas un rekonstrukcijas darbos, kā rezultātā ir atgūta ne tikai vēsturiskā vērtība, bet arī iezīmēta vesela atjaunota kvartāla atdzimšana. Līdz ar šī investīcijas projekta īstenošanu, ir atjaunota vēsturiskā Trauksmes iela. Lai arī pašlaik iezīmējas tikai ielas sākums, tieši šajā vietā ikviens interesents vai tūrists var brīvi piekļūt šai vēstures liecībai. Seno mūri ir iespējams apskatīt gan no ārpuses, gan no viesnīcas publiskajām telpām.

"Līdzīgi kā vairāki citi līdz mūsdienām saglabājušies senās Rīgas mūra fragmenti, arī šis mūris būs saglabājies tikai un vienīgi pateicoties integrēšanai citās ēkas kompleksā. Ne visi zina, ka 19. gadsimtā visus veco ēku un celtņu fragmentus, kas bija zaudējuši savu funkcionālo vērtību, jauca nost. Arī šis mūris jau pēc 10 gadiem būtu pilnībā nobrucis, ja paliktu brīvstāvošs," uzsver Juris Bērziņš.

Viesnīcas celtniecība blakus vēsturiskajam mūra fragmentam tika veikta, atbilstoši Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likuma prasībām, un būvniecības projekts tapis atklāta arhitektūras konkursa rezultātā. Turklāt viesnīcas būvniecības projekts bijis saskaņots Pilsētas attīstības departamentā, būvvaldē un citās atbildīgajās institūcijas, kur saņēmis visus nepieciešamos izvērtējumus, saskaņojumus un atļaujas. Attīstītājiem un projektētājiem bija noteiktas stingras vadlīnijas saistībā ar nocietinājumu mūra fragmenta integrēšanu jaunuzbūvētās ēkas kompleksā, kuras tika pilnībā ievērotas.

Iepriekš ziņots, ka viesnīcas "Wellton Riverside Spa Hotel", kuru pārvalda SIA "Mogotel", būvniecība sākās pirms 3 gadiem, un tajā tika investēti 25 milj. eiro, kas ietver gan investora SIA "MV Hotels", gan bankas piesaistīto finansējumu. Viesnīcas izsmalcinātās arhitektūras autors ir arhitekts Juris Bērziņš (AS "Palast Architekts") un projektēšanas birojs SIA "Legzdiņš un partneri" arhitekta Gata Legzdiņa vadībā. Būvniecības darbus veica celtniecības kompānija SIA „Homeland Būve" sadarbībā ar SIA "Anvil", kas savukārt nodrošināja iekšējās apdares darbus.

Par SIA Mogotel

Mogotel ir vadošais viesnīcu operators Baltijas valstīs ar Latvijas izcelsmi un 15 gadu pieredzi viesmīlības jomā. Tīkla augstākās un vidējās klases viesnīcas Rixwell un Wellton kopā piedāvā vairāk nekā 1320 numurus un veido vairāk nekā 500 darba vietas dažādas  kvalifikācijas darbiniekiem.

Šobrīd Mogotel pārvalda 13 Rixwell un Wellton zīmola viesnīcas, pēdējā no kurām "Wellton Riverside Spa Hotel" uzsāka darbu 2018. gada novembrī. Wellton un Rixwell viesnīcas piedāvā saviem viesiem augstākā komforta līmeni, nevainojamas kvalitātes servisu, greznas atrašanās vietas ar labākajiem pilsētas skatiem, modernus SPA un atpūtas kompleksus, kā arī plašas un daudzveidīgas biznesa un konferenču telpas.

Mogotel stabilā izaugsme turpinās, sasniedzot izcilus viesnīcu noslogojuma rādītājus līdz pat 90%, kā arī attīstot vēl trīs viesnīcas Rīgā. Uzņēmuma nākotnes plāni ir saistīti ar paplašināšanos Centrāleiropas valstīs, tādās kā Ungārija un Polija, kā arī drīzumā uzņēmums gatavojās paplašināt savu zīmolu portfeli.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vadims Muhins, kurš viesnīcu attīstībai ir piesaistījis vietējo komercbanku finansējumu, kā arī ieguldījis uzņēmējdarbībā reinvestēto peļņu. SIA Mogotel 2017. gadā strādāja ar 17,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41466594sec.