Noskaidro vīnmīļiem draudzīgākos Baltijas valstu restorānus un bārus

"Baltic Wine List Awards" konkursa ietvaros noskaidroti vīnmīļiem draudzīgākie Latvijas un Baltijas restorāni. Konkursu sadarbībā ar Cross Keys Gin jau otro gadu Latvijā, Baltijā un pasaulē atzītu vīna profesionāļu komanda, lai piesaistītu publikas uzmanību restorāniem un bāriem ar pārdomātu, uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu, stimulētu vīna apkalpošanas kultūras veidošanos, kā arī uzsvērtu vīna un vīnziņu nozīmi restorānu atraktivitātes un rentabilitātes celšanā.  

Konkursā, kurā kopumā tika vērtēti 38 Baltijas un Baltkrievijas vadošie restorāni, vīna bāri, viesnīcu restorāni, par labākajiem tika atzīti Latvijas un Igaunijas vīna bāri un restorāni. Par uzvarētāju kopvērtējumā tika atzīts vīna bārs "Vieta", balvu par labāko vīna kartes prezentāciju un iedvesmojošāko t.s. zemnieku šampaniešu kolekciju Baltijā – šampaniešu bārs "Modernists", balvu par iespaidīgāko šampanieša piedāvājumu Baltijā ieguva "Magnum Bar", balvu par labāko viesnīcas restorāna vīna karti – "Gutenberga terase", bet balvu par labāko restorāna vīna karti Baltijā – restorāns "Vincents".

Žūrija, kuras sastāvā ietilpa Baltijā, Eiropā un pasaulē atzīta vīna profesionāļi, vīnu kartes vērtēja 100 punktu skalā, analizējot vīna karšu saturu (pārstāvētie vīni, ražas gadi, atbilstība restorāna virtuvei un specifikai, specializācija), izcenojumus, prezentāciju un pārskatāmību, kā arī pārsteiguma elementu. Restorāniem tika piešķirti vienas, divu un trīs zvaigžņu "Baltic Wine List Awards" apbalvojumi, kā arī "Recommended" statuss.

"Līdz šim restorānu vīna piedāvājumam dažādi topi un restorānu gidi pievērsuši nepiedodami maz uzmanības, ignorējot vīnu kā būtisku gardēdības kultūras sastāvdaļu. Ar "Baltic Wine List Awards" šo situāciju cenšamies mainīt, izceļot restorānus ar labāko vīna piedāvājumu un veicinot aizraujošu vīna karšu veidošanos laikā, kad vīna kultūra Latvijā, Igaunijā un Lietuvā ir uz viļņa", komentē Raimonds Tomsons, restorāna Vincents vadītājs, Eiropas labākais vīnzinis 2017. gadā, pasaules 3.labākais vīnzinis 2019. gadā un konkursa "Baltic Wine List Awards" žūrijas loceklis.

2017. gada Eiropas čempionam kompāniju žūrijā sastādīja Džianni Sinesi (pasaules Top 30 restorāna Riale (3 Mišelin zvaigznes) someljē), Maikls Sāgers (Londonas Sager + Wilde, Fare bāru un restorānu izveidotājs, balvas par labāko vīna karti Londonā saņēmējs), Aigars Nords (festivāla Riga Wine & Champagne, konkursu Latvijas Gada vīns un "Baltic Wine List Awards" dibinātājs), Kristjan Peaske (Baltijas vīnziņu čempions, restorānu īpašnieks) un Arūnas Starkus (Lietuvas vīna kultūras pamatlicējs, vīna skolas vadītājs un importētājs).

""Baltic Wine List Awards" kalpos kā ceļvedis to restorānu atrašanā, kuri daudz paveikuši aizraujošu un restorānu virtuves papildinošu vīna karšu izveidē. Rietumu pieredze rāda, ka vīnu kartes spēj būt nozīmīgi magnēti restorānu publikas pievilināšanai, tādēļ esmu pārliecināts, ka konkurss restorāniem un bāriem – labāko vīna karšu īpašniekiem - nodrošinās sen pelnītu atzinību," komentē Aigars Nords, "Baltic Wine List Awards" dibinātājs.

Kopvērtējums jeb Top 20

1.    Vieta, Rīga. 3 zvaigznes. Labākā vīnu karte Baltijā

2.    Modernists, Rīga. 3 zvaigznes. Labākā vīna kartes prezentācija Baltijā. Iedvesmojošākā zemnieku šampaniešu kolekcija Baltijā.

3.    Le Magnum Bar, Rīga. 3 zvaigznes.  Iespaidīgākā šampaniešu kolekcija Baltijā.

4.    Pazzo Wine Bar, Tallina. 3 zvaigznes. Labākais vīna bārs Igaunijā.

5.    Time to Wine Bar and Shop, Tallina. 3 zvaigznes. Labākais vīna bārs - veikals Igaunijā. Labākie vīna izcenojumi Baltijā.

6.    Vincents, Rīga. 2 zvaigznes. Labākā fine dining restorānu vīnu karte Baltijā.

7.    Gutenbergs Terase, 2 zvaigznes. Labākā viesnīcas restorāna vīna karte Baltijā.

8.    Leib Restaurant, Tallina. 2 zvaigznes. Labākā restorānu vīnu karte Igaunijā

9.    Riviera, Rīga. 2 zvaigznes. Labākā restorānu vīnu karte Latvijā.

10.    Dominic, Tallina. 2 zvaigznes. Labākā šampaniešu karte Igaunijā. Labākā Bordo vīnu karte Igaunijā.

11.    Kolonāde. Mūsu stāsti..., Rīga. 2 zvaigznes. Balva par lielisku Itālijas vīnu kolekciju

12.    Monte Pacis, Kauņa. 2 zvaigznes. Labākā vīnu karte Lietuvā. Labākā desertvīnu karte Lietuvā.

13.    Noa Chef's Hall, Tallina. 2 zvaigznes. Labākā fine-dining vīnu karte Igaunijā.

14.    Martinelli, Rīga. 2 zvaigznes. Labākā Itālijas vīnu karte Latvijā

15.    SOMM, Viļņa. 2 zvaigznes. Labākā vīna bāru karte Lietuvā.

16.    Dine, Viļņa. 2 zvaigznes. Labākā restorānu vīnu karte Lietuvā.

17.    Piazza Italiana, Rīga. 2 zvaigznes. Balva par lielisku Itālijas vīnu kolekciju.

18.    ButterBro, Minska. 2 zvaigznes. Labākā vīnu karte Baltkrievijā.

19.    Monterosso, Rīga. 1 zvaigzne. Balva par lielisku Itālijas vīnu kolekciju.

20.    Nineteen 18, Viļņa. 1 zvaigzne. Labākā fine-dining vīnu karte Lietuvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47216797sec.