Noskaidrots 2019. gada Latvijas labākais vīnzinis

Latvijas Vīnziņu Asociācijas (LVA) organizētajā "Pommery Cup" 2019 pirmo vietu izcīnīja Kaspars Reitups. Šī gada uzvarētājs dosies 2020. gadā uz Kipru pārstāvēt Latviju A.S.I. (International Sommelier Association) Eiropas & Āfrikas vīnziņu čempionātā.

2019. gada 15. maijā, viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga norisinājās cīņa par labākā Latvijas vīnziņa titulu. Latvijas Vīnziņu Asociācija ik gadu organizē Latvijas Vīnziņu čempionātu, kurā labākie jomas pārstāvji tiek aicināti pierādīt savas zināšanas un praktiskās iemaņas vīna jomā un servisā. Tāpat katru gadu čempionātā piedalīties un sastādīt konkurenci tiek aicināti arī citu valstu pārstāvji. Līdzās septiņiem Latvijas vīnziņiem, šogad piedalījās arī Igaunija (Marko Magi), Lietuva (Kristijonas Valančiūnas) un Ukraina (Oleksander Meier).

Pusfināla dalībnieki konkursu sāka ar vīnu un stipro alkoholisko dzērienu aklo degustāciju, kurai sekoja grūts teorētisko zināšanu pārbaudes tests. Lai izcīnīto vietu finālā, bija nepieciešams prezentēt savas iemaņas un zināšanas arī praktiskajā uzdevumā vīna servisā.

"Šogad Latvijas Vīnziņu čempionāts bija ļoti interesants un dinamisks. Uzdevumi tika veidoti tā, lai ļautu katram sevi parādīt no savas spēcīgākās puses. Fināls bija ļoti koncentrēts ar uzdevumiem, kas neļāva atslābt nevienā brīdī un tomēr ļāva izbaudīt sacensību garu un laiku uz skatuves. Šogad finālā tika trīs debitanti, kuru līmenis bija ļoti augsts, pierādot to, ka Latvijas un Baltijas vīnziņu profesionalitāte ir ļoti augstā līmenī." Tā uzvarētājs Kaspars Reitups.

Finālā vietas izcīnīja Kaspars Reitups un Ņikita Zaičenkovs (abi - restorāns Barents), Linda Karpenko (restorāns Vincents) un Marko Magi (Igaunija, pārstāv Lympstone Manor). Visi finālisti, izņemot Kasparu Reitupu pirmo reizi iekļuva finālā un varēja cīnīties par uzvaru. Kaspars Reitups pārliecinoši ieguva pirmo vietu, aiz sevis otrajā vietā atstājot, Lindu Karpenko. Marko Magi izcīnīja augsto trešo vietu čempionātā. Ņikita Zaičenkovs ieguva labākās debijas apbalvojumu. Jāpiemin, ka starp Latvijas dalībniekiem Ņikita ir saņēmis augsto trešo vietu Latvijā.

Kaspars Reitups atzīst, ka būs jāiztur liels spiediens, gatavojoties A.S.I. Eiropas & Āfrikas čempionātam 2020.gadā, ņemot vērā Latvijas augstos rezultātus pēdējā čempionātā Austrijā. "Man ir liels gods pārstāvēt Latviju, bet tajā pašā laikā tā ir arī liela atbildība. Latvija sevi ir pierādījusi pasaulē kā nopietnu spēlētāju, kad Raimonds Tomsons ieguva čempiona titulu pēdējā Eiropas čempionātā un augsto trešo vietu šogad Pasaules čempionātā Beļģijā. Mans mērķis un ambīcijas ir noturēt Latvijas vārdu pasaules līmenī un turpināt uzsākto ceļu." 2017. gadā Raimonds Tomsons (restorāns Vincents) godam izcīnīja čempiona titulu un ieguva augsto trešo vietu šogad A.S.I. Pasaules Labākā Vīnziņa čempionātā, pierādot, ka Latvijas vīnziņu līmenis ir ļoti augsts.

Latvijas Vīnziņu Čempionāts "Pommery Cup" tika organizēts sadarbībā ar Liviko un Pommery šampaniešu namu. Pommery šampanieša nams ir dibināts 1836. gadā un tiek uzskatīts par pionieri brut šampanieša stila izveidē. Vēsturiski šampanieši tika darīti ļoti saldi un servēti kopā ar desertiem. Pommery namam šis gads ir zīmīgs arī ar to, ka tiek svinēta 200 gadu jubileja madam Louise Pommery!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00848007sec.