Noskaidrota «Dansukker Labākā lauku torte 2019» uzvarētāja! [1]

Šī gada 13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tradicionāli pulcēja labākās lauku toršu cepējas no dažādām Latvijas malām. Konkursā “Dansukker Labākā lauku torte 2019” savu dalību varēja pieteikt ikviens, kas prot cept īstas lauku tortes.

Konkursā uz uzvaru pretendēja rekordliels dalībnieču skaits – 24 dalībnieces.

Konkursa “Dansukker Labākā lauku torte” mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas prasmes, veicināt to tālāknodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi toršu gatavošanā. Ņemot vērā, ka konkurss notika “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla” ietvaros, kā viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem toršu pagatavošanā bija izmantotie dabīgi produkti –  lauku olas, lauku piena produkti, sezonas dabas veltes.

Šī gada toršu konkursa tēma bija mežs. Dalībnieces ļāvās fantāzijai un pārsteidza ar radošām idejām.

Šogad sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīja restorāna “Jonathan Restaurant” šefpavāre un daudz balvu ieguvusī toršu meistare Ina Poliščenko. Ina pirms konkursa norises stāstīja, ka no konkursa sagaida katras kūkas cepējas individuālo rokrakstu, drosmi garšās, krāsās un izpildījumā, kas noteikti arī viņai pašai atvērs jaunus apvāršņus. Toršu meistare sniedza padomu - paveikt visu kā ieplānots, nešaubīties par sevi un pēdējā brīdi neveikt eksperimentus, jo konkursos strādā pārbaudītas vērtības.  

Žūrijai, kuras sastāvā bija Ina Poliščenko, Sandra Ošiņa, Aira Mellēna, Iveta Zariņa un Sandra Slavišena – Dorša, bija uzticēts nebūt ne vienkāršs uzdevums - izvērtēt visas 24 krāšņās un gardās tortes.

Šajā gadā titulu "Dansukker Labākā lauku torte 2019" ieguva Marija Krevica no Gulbenes novada.

2. vieta Evijai Ērmanei - Timermanei no Smiltenes.

3. vieta dalīta - Leontīnai Kaņepei no Balvu novada un Kristīnei Ekbaumai no Ādažu novada.

Pērnā gada labākās lauku tortes titula ieguvēja Margarita Mazkalniņa stāsta, ka pirms konkursa cepusi tortes vien ģimenei un paziņām, un dalību konkursam pieteikusi vien pēdējā dienā, bet uzvara konkursā nesusi atpazīstamību, un nu Margaritai pat bijusi iespēja cept milzīgu torti latviešu biedrības namam.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gramatika 07/19/2019 09:57 Forša jaunvārdiņš toršu meistars!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62039709sec.