Latvijas pavāri sacentīsies par dalību pasaulslavenajā «Bocuse d'Or»

Dinārs Zvidriņš, Artūrs Taškans, Juris Latišenoks – trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri, kuri ir pieņēmuši izaicinājumu un 2019. gada 5. septembrī izstādē "Riga Food 2019" sacentīsies par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa "Bocuse d'Or" pusfinālā.

"Konkursa "Bocuse d'Or" Latvijas nacionālās atlases uzvarētājam, ko noskaidrosim jau septembrī, būs iespēja ieiet vēsturē kā pirmajam no Latvijas, kurš piedalīsies "Bocuse d'Or". Šis konkurss atklāj pasaulei labākos kulinārijas mākslas talantus, un to dēvē par pavāra profesijas virsotni," norāda "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Viens no konkursa "Bocuse d'Or" Latvijas nacionālās atlases dalībniekiem Juris Latišenoks uzsver, ka katrs pats ir savas laimes kalējs: "Katrs konkurss sniedz lielu pieredzi, kuru nekur citur nevar iegūt. Nenoliedzami, vislabāk var mācīties no savām kļūdām un mēģinājumiem uzvarēt. Šis konkurss man ir ļoti svarīgs, tāpēc visu augustu pavadīšu, smagi trenējoties. Mans treneris Kaspars Jansons ir ar pamatīgu konkursu pieredzi, tādēļ septembrī būs spraiga, sīva cīņa un, protams, lieliski ēdieni!"  

Konkursantu sniegumu vērtēs profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nilsens (Jo Nilsen) no Belģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille) un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jarmo Hūhtanens (Jarmo Huuhtanen) no Somijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas.

Turklāt Latvijas nacionālās atlases uzvarētāja trenera pienākumus uzņemsies un "Bocuse d'Or" pusfinālā Tallinā atbalstīs pieredzējušais eksperts Jo Nilsens no Belģijas.

Pavāri, studenti, nozares pārstāvji un interesenti ir aicināti vērot konkursa "Bocuse d'Or" Latvijas nacionālo atlasi, iedvesmoties un atbalstīt savu favorītu 5. septembrī izstādē "Riga Food 2019'' (halle Nr. 1) plkst. 10.00–16.00. Konkursa nolikums

Kā zināms, 2019. gada aprīlī Latvijas "Pavāru klubs" saņēma oficiālu ielūgumu piedalīties prestižajā konkursā "Bocuse d'Or", kura pusfināls norisināsies 2020. gada jūnijā Tallinā.

"Bocuse d'Or" ir pasaules prestižākais kulinārijas konkurss, ko bieži dēvē arī par "kulinārijas olimpiskajām spēlēm". Sākotnēji to 1987. gadā veidoja pasaulslavenais franču šefpavārs Pols Bokjūzs. Lielajā finālā, kas reizi divos gados notiek Lionā, Francijā, vērtē 24 šefpavārus no visas pasaules, kas iepriekš ir izgājuši nacionālās atlases un guvuši sasniegumus savā profesijā.

Izstādē "Riga Food 2019" tiksies ne tikai labākie pavāri, bet arī pavārzeļļi, bārmeņi un tējas meistari, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē. Detalizētu "Riga Food 2019" pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Kā zināms, no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums –  izstāde "Riga Food 2019", kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.

"Riga Food" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11051893sec.