Marta Kive par restorānu «Bocca Buona»: Svētdienas branča izaicinājums

Viena no iespējām, kur svētdienas rītā var baudīt branču, ir viesnīcas "Park Inn by Radisson Riga" restorāns "Bocca Buona".

Ātri iemetot šo nosaukumu google tulkotājā, pieņemot, ka daudzi, tāpat kā es, brīvi nepārvalda itāļu valodu, var noskaidrot, ka tas nozīmē – laba mute. Bet, aizejot uz branču, klātienē var pārliecināties – lai tiktu galā ar "Bocca Buona" ārkārtīgi plašo piedāvājumu, jābūt "labai mutei" jeb citiem vārdiem sakot – kārtīgai apetītei.

Mūsdienās, kad strauju popularitāti gūst dažādi kulinārie izaicinājumi, piemēram, milzīgas karbonādes vai galvas lieluma burgeri, "Bocca Buona" var kļūt par labu treniņu poligonu – tā teikt, ja vari pieveikt branča piedāvājumu, esi konkurētspējīgs ēdājs. Principiāliem mazēdājiem vai cilvēkiem, kuri pieēdas no trīs siera šķēlītēm, "Bocca Buona", iespējams, nebūs labākais risinājums vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, visticamāk nāksies pavadīt vairākas stundas, vērojot, kā draugi bauda jau sesto picas šķēli vai kādu no gardajiem desertiem. Otrkārt, no piedāvātā auksto uzkodu klāsta ar vismaz 10 veidu sieriem un tikpat daudziem gaļas izstrādājumiem (nemaz nerunājot par siltajiem ēdieniem) būs grūti izvēlēties trīs siera šķēlītes. Un treškārt, apēdot tikai kādu krikumiņu, cena, protams, nebūs samērīga, jo "Bocca Buona" branča cena pieaugušajam ir 24 eiro.

Summā iekļauta kafija, bezalkoholiskie dzērieni, ūdens un arī welcome dzēriens. Viesojoties "Bocca Buona" iepriekšējā reizē tika piedāvāts dzēriens, kas veidots uz limončello bāzes. Viesmīlis pēc skata pievilcīgo dzērienu piedāvāja tik daudzas reizes, ka pat es, pārliecināta atturībniece, gandrīz piekritu.

Restorānā tiek ieturēta izteikta Itālijas gaisotne, par ko liecina gan pie griestiem izkārtie apģērba gabali kā klasiskās Itālijas mazpilsētu ieliņās, gan ēdienkarte, piemēram, turpat starp ēdienu letēm visa rīta garumā tiek cepta svaiga pica. Blakus milzīgā, izgrebtā siera ritulī kūp aromātisks rissoto, un ir iespēja pamieloties arī ar kartupeļu klimpiņām jeb ņoki vai ravioli ar rikotas siera pildījumu. Ja itāļu virtuve nav īsti pa prātam, būs arī mums tik ierastie kartupelīši, desiņas, vistas ruletes vai zivtiņa, kā arī dažādi salāti. Un, protams, arī lašmaizītes, kas rada nelielu kolēģa dzimšanas dienas svinību sajūtu, jo lašmaizītes, kā zināms, ir neiztrūkstošs elements šādos pasākumos.

Karsto ēdienu un uzkodu klāsts ir gana iespaidīgs, tāpēc pavāri nav ļāvuši palikt kaunā arī desertu stendam. Klasiskās mājas kūkas un itāļu deserti, kuri nosaukumus neesmu iegaumējusi, bet skaidri zinu – katrs no tiem nozīmē vismaz stundu sporta zālē, un katrs no tiem ir tā vērts. No visa baudītā noteikti ir vērts izcelt panna cotta un tiramisu. No pieredzes zinu, ka ir cilvēki, kuri pieturas pie principa – vēlos saldo ēdienu, tikai neko saldu. Nesaprotu tādus, bet zinu, ka tādi ir. Tad lūk, arī par tādiem ir padomāts ar vairākiem svaigo augļu traukiem. Turklāt svaigo augļu izvēles ziņā "Bocca Buona" cienīgi tur līdzi dažam labam Turcijas viesnīcu restorānam.

Runājot par svētdieningu "Bocca Buona" restorānā, noteikti jāpiemin arī dzīvā mūzika. Itālijas svētdienas gaisotnē pamatīgi pārsteidza vietējie mūziķi, kuri izpildīja plaši zināmas itāļu dziesmas, un ticiet man, ja neredzētu, kas dzied, varētu noticēt, ka kaut kur aiz letes sēž pats Eross Ramacoti. Katrā ziņā brančotāji to novērtēja un pirmo reizi dzīvē redzēju, ka latvieši restorānā dzied un dejo arī svētdienas rītā, ne tikai piektdienas vakarā. Ko lai saka, laikam tiešām esam dziedātāju un dejotāju tauta, īpaši, ja puncis pilns ar gardiem itāļu ēdieniem un skan "Besame Mucho".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49714994sec.