Latvija ieņēma 14. vietu starp Pasaules labākajām pavāru komandām Tallinā

Latvija pirmo reizi piedalījās Pasaules slavenākajā pavāru konkursā Bocuse d’Or Eiropas atlasē! Latvija ieņēma 14. vietu starp Pasaules labākajām pavāru komandām Tallinā.

Latviju pārstāvēja šefpavārs Dinārs Zvidriņš no restorāna Laivu Centrs. Šī bija unikāla iespēja būt pirmajam, kurš piedalījās šāda mēroga pasākumā no Latvijas pavāriem. Citu valstu pavāri ļoti atzinīgi novērtēja mūsu komandas sniegumu pirmo reizi startējot. Ar Dināru kopā startēja commis pavāre Sintija Blauberga un treneris Romans Ugļanica, kā arī Latviju žūrijā pārstāvēja Svetlana Riškova Bocuse d’Or Latvija akadēmijas prezidente.

Tallinā konkurss notika divas dienas 15. un 16. oktobrī, Latvijas komanda startēja otrajā dienā, kā pirmā. Kopā piedalījās sešpadsmit komandas, kuras demonstrēja savas valsts kulinārijas tradīcijas un ēdienus.

„Šī man bija ļoti laba pirmā pieredze augstākā līmeņa konkursā, lai gan iepriekš biju startējis ļoti daudz konkursos – šis bija kaut kas tāds, ko nekad neaizmirsīšu. Konkursa diena paskrēja tik ātri, lai gan bijām augšā 24 stundas no vietas. Viens man ir skaidrs, ja man būs iespēja vēlreiz aizstāvēt Latvijas godu Bocuse d’Or sacensībās, noteikti to darīšu, jo tagad zinu jau kā to darīt labāk. Un noteikti varu citiem pavāriem ieteikt arī piedalīties, lai cik grūts un smags darbs bija jāiegulda, tas ir tā vērts.” Dinārs Zvidriņš.

Par uzvarētāju kļuva Norvēģijas pavārs Kristians Andre Pettersens, kurš arī iepriekšējā Bocuse d’Or Europe pusfinālā bija pirmais, kā arī Lionā 2019. gadā ieņēma trešo vietu. Aiz sevis atstāja Dānijas pārstāvi Ronniju Mortensenu, kurš startēja pirmo reizi, un trešo vietu ieguva Zviedrijas pārstāvis, kurš jau piedalījās otro reizi pēc kārtas un 2019. gadā ieņēma 2. vietu Lionā pasaules fināla sacensībās. Šo komandu sniegums bija pārliecinoši pārāks par nākošajiem sekotājiem – Islandi, Somiju un Franciju.

Igauņu kandidāts Artūrs Kazaritskis ieņēma 7. vietu Tallinā, un jau drīzumā sāks treniņus un gatavošanos pasaules finālam Lionā, kurš notiks 2021. gada 1.-2. jūnijā.

Paldies visiem, kuri mūs atbalstīja un noticēja, ka Latvijai ir jābūt šai pasaules pavāru elites pasākumā. Ilgtermiņā Latvija būs tikai ieguvēja lomā attīstot tūrisma industriju un kulināriju.

Mūsu komandas nākotnes plānos ir meklēt finansējumu, jo pēc pirmās pieredzes mums ir skaidrs, ka ar lielu entuziasmu un gribasspēku, nepietiek, lai iekļūtu pasaules kulinārijas elitē, nepieciešams arī lielāks valsts atbalsts. Un novēlām visiem pavāriem un ēstmīļiem, kādreiz aizbraukt un apskatīties šo lielo ēdienu šovu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20042801sec.