McDonald’s Imantā atklāja Latvijā lielāko «McDrive» restorānu

2011.gada 3.novembrī, Imantā, Kurzemes prospektā 3F McDonald’satklāja Latvijā lielāko “McDrive” restorānu. Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās McDonald’s” vadības pārstāvji, Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks un ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere. Jaunā restorāna izveidē “McDonald’s” ir investējis 1,5 miljonus latu un radījis 40 jaunas darba vietas. Jaunais restorāns pēc skaita ir jau devītais “McDonald’s” restorāns Latvijā, un ar tā atvēršanu uzņēmums turpina realizēt darbības paplašināšanās plānus Daugavas kreisajā krastā, Rīgā.

Andris Ameriks, Rīgas domes vicemērs: “Esmu patiesi priecīgs, ka ar jauno "McDonald's" restorānu Rīgā ir vēl viena sakārtota vieta. Restorāns atrodas skaistā un attīstītā rajonā - Pārdaugavā. Vēlos pateikties "McDonald's" komandai par paveikto darbu un ieguldītajām investīcijām Rīgā.”

Džūdita Gārbere, ASV vēstniece Latvijā: “Jaunā “McDonald’s” restorāna atklāšana demonstrē tieši tādu uzņēmējdarbības garu, kāds ir nepieciešams gan Latvijā, gan ASV, lai pārvarētu pēdējo gadu ekonomikas grūtības.“

Melo Hili, “Premier Capital Limited” rīkotājdirektors: “Kā cilvēks, kurš apmeklējis daudzu "McDonald's" restorānu atklāšanas, varu teikt, ka šie pasākumi mani vienmēr aizrauj. "McDonald's" ir vērsts uz pieredzi, un restorāns ir šīs pieredzes neatņemama sastāvdaļa. Manuprāt, jauna restorāna pirmais apmeklējums vienmēr ir ļoti aizraujošs. Mūsdienās “McDonald's” restorāni ir ērti, stilīgi, bagāti ar izklaides iespējām un veidoti tā, lai izceltos uz citu restorānu fona. “McDonald's” turpina ieguldīt līdzekļus izpētē un attīstībā ar skatu uz nākotni, lai saglabātu līderpozīcijas restorānu dizaina un piedāvātās pieredzes jomās.”

Tomašs Navrockis, “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs: “Esam priecīgi paziņot, ka no šodienas Imantas iedzīvotājiem, viesiem un caurbraucējiem ir pieejams jauns “McDonald’s” restorāns “McDrive”, uz kuru var doties jebkurā diennakts stundā un nobaudīt no kvalitatīviem produktiem pagatavotu gardu maltīti. Mēs paredzam, ka ieguldīto investīciju atdeve būs augsta – Pārdaugava ir perspektīva vieta biznesam, turklāt “McDrive” ir vienīgais restorāns, kas strādā visu diennakti. Esam optimizējuši “McDrive” restorānu darbību, kas ļauj nodrošināt ātru servisu – varam apkalpot pat līdz vienai automašīnai minūtē, kas ir ap 1500 auto diennaktī. Šī gada pirmajos desmit mēnešos četrus “McDrive” restorānus Rīgā apmeklējuši 2,9 miljoni cilvēku un vairāk nekā 520 000 auto. Ja šīs automašīnas sastātos viena pēc otras, tad rindas garums nosegtu visu Latvijas valsts robežu.”

Restorāna svinīgo atklāšanas pasākumu vadīja šarmantā Baiba Sipeniece, savukārt ar muzikālajiem priekšnesumiem priecēja un pārsteidza ritma apvienība “Pulsa efekts” un talantīgais mūziķis Jānis Stībelis. “McDonald’s” restorāna atklāšana bija slēgts pasākums; apmeklētājiem jaunais restorāns tika atvērts no plkst.16:00.

“McDonald’s” restorāni visā pasaulē ir slaveni ar to, ka ir īpaši piemēroti ģimenēm, un jaunajā “McDrive” restorānā ir atvēlētas divas unikālas telpas bērniem – “Gym and Fun room” fiziskām aktivitātēm un izklaidei un “Birthday Party room” svinību rīkošanai. Restorāna kopējā platība ir 500 kvadrātmetri, un apmeklētājiem ir pieejama 121 sēdvieta pie galdiņiem. Tāpat kā visos “McDonald’s” restorānos, arī šajā apmeklētāji var bez maksas neierobežotu laika periodu lietot Wi-Fi interneta pieslēgumu. Restorāns ir veidots saskaņā ar “McDonald’s” izstrādāto “Lim Food” dizainu, kura neformālā stilā veidotie grafiskie risinājumi pauž zīmola vērtības. “Lim Food” raksturo atmosfēra, kurā valda prieks, savukārt ar vizuālo risinājumu palīdzību apmeklētāji tiek “ievietoti” vidē, kurā tie ieņem centrālo lomu. Restorānā ēdienu var baudīt gan iekštelpās, gan ērti piebraukt ar mašīnu un veikt pasūtījumu. Jaunais “McDrive” ir atvērts visu diennakti, savukārt restorāna iekštelpās maltīti var ieturēt katru dienu no plkst. 8:00 līdz 23:00.

Pirmais “McDrive” restorāns tika atvērts 1975.gadā Sierravistā, Arizonas štatā netālu no militārās bāzes, lai apkalpotu karavīrus, kuriem, esot militārajā uniformā, bija aizliegts izkāpt no automašīnas. Pirmais “McDrive” restorāns Eiropā tika atvērts 1985.gadā Dublinā, Īrijā. Spānijā un Krievijā “McDrive” restorānus sauc par “McAuto”, savukārt Argentīnā par “AutoMAC”. Pārējās valstīs lielākoties tiek lietots nosaukums “McDrive”. Šodien pasaulē ir ap 23 000 “McDrive” restorānu. Latvijā pirmais “McDrive” tika atvērts 1995.gadā Rīgā, Krasta ielā 101.

drive

Par “McDonald’s”

“McDonald’s“ (NYSE:MCD) ir vadošais ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 32 000 restorānu 117 valstīs. Ap 80% no “McDonald’s“ restorāniem pieder franšīzēm, kas nodrošina to darbību. Papildu informācija par “McDonald’s“ ir pieejama aboutmcdonalds.com, mcdonalds.lv, Twitter (@McDonalds) un Facebook (Facebook.com/McDonalds).

“McDonald’s“ darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. “McDonald’s“ Latvijā ir ne tikai vadošais ātrās ēdināšanas restorānu tīkls, bet arī labs darba devējs. Pēdējo gadu laikā darbinieku skaits ir audzis vairāk nekā divas reizes un līdz gada beigām sasniegs 600. “McDonald’s“ piedāvā darba iespējas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, pašlaik šādu iespēju nodrošinot ap 20 cilvēkiem. Ienākot Latvijā, “McDonald’s“ līdzi atnesa sociāli atbildīga uzņēmuma praksi, ko apliecina 2007.gadā izveidotais labdarības fonds “Ronald Mcdonald House Charities Latvija”, kura darbība ir veltīta labdarības līdzekļu piesaistei, un ieguldījums nāk arī no ikviena pārdotā “Happy Meal” komplekta.

Maltas kompānija “Premier Capital Limited” ir 53 “McDonald’s” restorānu īpašnieks Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2000 cilvēku. Baltijas valstīs piecu gadu laikā – no 2010.gada līdz 2014.gadam ieskaitot – “Premier Capital Limited” plāno investēt tālākā attīstībā 27 miljonus latu un paplašināt tīklu līdz 35 restorāniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53429198sec.