Rīgā atvērts Osis mājas pop-up restorāns

Šī gada 19.novembrī Osis māja un restorānu īpašnieks Jānis Jenzis aicināja uz pirmo Osis mājas pop-up restorānu, kura devīze ir “Ēdienu māksla. Maltīte, kas iekārdina, iedvesmo un stāsta.” Pop-up restorāna atklāšanā savu ēdienu filozofiju, svaigas idejas un gatavot prasmi rādīja 7 šefpavāri no dažādiem restorāniem.

Osis māja ir arhitektūras un dizaina platforma, nerimstošas dzīvības pilna telpa pie Latvijas Nacionālās operas, kas pa dienu ir Latvijas Arhitektūras informācijas centrs, galerija un veikals, bet vakaros pārtop par mākslas izstādi, koncertzāli, diskusiju vietu vai radošu darbnīcu. Tagad tā taps arī par pop-up restorānu, kurā tiks aicināti dažādi šefpavāri, kas stāstīs par savu ēdienu filozofiju, nāks ar svaigām idejām, dalīsies pieredzē un gatavos.

Pirmajā Osis mājas pop-up restorānā par ēdienu mākslu runāja un savu iedvesmu rādīja 7 šefpavāri - Māris Astičs no restorāna Desiderata, Kārlis Roberts Celms - restorāns Kitchen, Kaspars Jansons - restorāns Bergs, Sergejs Jaramišjans - restorāns Kitchen, Salvis Putāns no B Bāra, Jānis Rozenbergs no restorāna Kaļķu vārti un Aleksandrs Žiļuks no restorāna La Dome.

Paši šefpavāri atklāja, ka jūtoties kā “gastro skauti”, kuriem šāds pasākums ir īsts izaicinājums, lai vērtētu sevi un savas spējas gatavot ēdienu neierastos apstākļos. Dalībnieki arī pauda prieku par iespēju strādāt plecu pie pleca kopā ar saviem amata brāļiem.

Pop-up restorāna idejas autors Jānis Jenzis stāsta: "Ideja par ēdienu, kā mākslu ir mūsu Osis mājas pop-up restorāna pamatā. Jaunu ideju un iedvesmas meklējumi, baudot labu ēdienu, dzērienu un apkalpošanu izcilā atmosfērā ir kā šī, tā visu nākamo restorānu virsuzdevums. Osis māja ir atmosfēras vieta, kas izdzīvo savu - pilnasinīgu - dzīvi un kuru papildināsim ar ēdiena mākslu. Apvienosim gan radošus un interesantus šefpavārus ar pieredzi, gan meklēsim jaunus, vēl plaši nepazīstamus talantus. Aicināsim arī starptautisku pieredzi guvušus šefus. Šis pop-up restorāns domāts ēdiena baudītājiem, kas ir Osis māja, mūsu restorānu un vadošo šefpavāru draugi vai vēlēsies par tādiem kļūt. Pieteikšanās uz vakariņām notiks draugu pulkā vai pēc ieteikuma."


Lai Latvija spētu konkurēt pasaulē, mums, latviešiem, ir jāapkopo spēki un jāstrādā kopā, jo kā atzīst Jānis Jenzis, Latvijā trūkst sadarbības starp vienas sfēras speciālistiem, kas ir tik ļoti aizņemti ar konkurenci savā starpā, ka izsmeļ spēkus un vairs nespēj konkurēt pasaulē. Osis mājas pop-up restorāns aicinās interesantākos šefpavārus, lai restorāna viesi ne tikai baudītu maltīti, bet parunātu ar šefpavāru par ēdiena filozofiju un dalītos pieredzē, jo ēdiena māksla taču ir kas daudz vairāk par brokastīm, pusdienām un vakariņām, tā ir būtiska kultūras sastāvdaļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62810397sec.