McDonald’s sāk projektu augļu patēriņa veicināšanai bērnu vidū

“McDonald’s” Latvijā uzsāk augļu patēriņa veicināšanas projektu “Happy Tuesdays”, kura ietvaros katru otrdienu viena mēneša garumā nodrošinās bezmaksas ābolu šķēlītes ikvienā bērnu maltītē “Happy Meal”. “McDonald’s” projekta “Happy Tuesdays” mērķis ir veidot vitamīniem un škiedrvielām bagātāku maltīti bērniem un veicināt vecāku izpratni par nepieciešamību iekļaut augļus bērnu ikdienas ēdienkartē.

Tomašs Navrockis, “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs: “Visā pasaulē “McDonald’s” pievērš uzmanību bērniem un viņu labklājībai – mūsu restorānos ir īpaši iekārtotas telpas bērnu fiziskām aktivitātēm un izklaidei, kā arī rūpējamies par daudzveidīgu ēdienu izvēli. Priecājamies, ka no šodienas bērniem nodrošināsim veselīgu gardumu – bezmaksas ābolu šķēlīšu paciņu klāt iecienītajam “Happy Meal” komplektam, tādējādi sniedzot iespēju vecākiem veidot bērnu maltīti vēl sabalansētāku un vitamīniem un škiedrvielām bagātu.”

Pasaules Veselības organizācija iesaka uzturā lietot vismaz 400-500 gramus dārzeņus un augļus, kas atbilst 5 porcijām ēdiena.Dārzeņi un augļi ir neaizstājama veselīga uztura sastāvdaļa, kas palīdz saglabāt labu veselību un enerģiju. Āboli nav tikai garšīgi, bet tie satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas veicina pārtikas pārstādi organismā, un ir vislabākais minerālvielas bora avots, kas savukārt veicina kaulu augšanas procesus. Tāpat āboli ir lielisks našķis ar zemu kaloriju un bagātīgu vitamīnu daudzumu.

Arī līdz šim “McDonald’s” ir rūpējies par sabalansētu maltīti bērniem. Komplektā “Happy Meal” kartupeļu frī vietā ir iespēja izvēlēties burkānu nūjiņas, savukārt limonādes vietā – pienu „Lāsēns”, minerālūdeni vai “Actimel” jogurta dzērienu. Tāpat bērnu maltīti iespējams papildināt ar “Nesquick” graudaugu batoniņu. No šodienas “Happy Meal” izvēle kļūst vēl plašāka, un vecāki, iegādājoties šo komplektu, saviem bērniem var iekļaut maltītē arī ābolus, kuri turklāt otrdienās būs pieejami bez maksas.

“McDonald’s” restorānos ēdienu izvēli veido uzturs no 5 galvenajām pārtikas grupām – gaļa (cūkas, liellopu un mājputnu), zivs, maize, dārzeņi un piena produkti. Kopumā “McDonald's” ēdienkarti veido 50 ēdieni un dzērieni, nodrošinot daudzveidību, dažādu uzturvērtību un iespēju katram izdarīt izvēli, balstoties uz saviem ēšanas paradumiem. Tiem, kas īpaši rūpējas par to, lai uzturā lietotu mazkaloriju ēdienus, “McDonald’s” piedāvā trīs veidu salātus un tortiljas, savukārt veģetāriešiem ir pieejams burgers Filet-o-Fish zivs fileju no Baltijas jūras.

Saskaņā ar “McDonald’s” caurspīdīguma principu katram apmeklētājam restorānos ir pieejama informācija par produktu sastāvdaļām un uzturvērtību. “McDonald’s” ik gadu arī rīko “Atvērto durvju dienas”, kurās ikviens interesents var ielūkoties restorānu virtuvē, redzēt katra produkta pagatavošanas procesu un personīgi pārliecināties par uzņēmuma augstajiem kvalitātes standartiem attiecībā uz produktiem, to pagatavošanu un pasniegšanu klientiem.

Pērn “McDonald’s” ir atvēra divus jaunus restorānus Rīgā un Daugavpilī, investējot 2,7 miljonus latu un radot 76 jaunas darba vietas. Daugavpilī darbojas uzņēmuma pirmais restorāns ārpus galvaspilsētas. Pašlaik Latvijā ir 10 “McDonald’s” restorāni. Šogad uzņēmums plāno atvērt divus restorānus – vienu Rīgā un vienu Jelgavā. Tāpat “McDonald’s” rekonstruēs divus restorānus Rīgā, piešķirot tiem mūsdienīgu izskatu.

 

Par “McDonald’s”

“McDonald’s“ (NYSE:MCD) ir vadošais ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 32 000 restorānu 117 valstīs. Ap 80% no “McDonald’s“ restorāniem pieder franšīzēm, kas nodrošina to darbību.

Maltas kompānija “Premier Capital Limited” ir 54 “McDonald’s” restorānu īpašnieks Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2000 cilvēku. Baltijas valstīs piecu gadu laikā – no 2010.gada līdz 2014.gadam ieskaitot – “Premier Capital Limited” plāno investēt tālākā attīstībā 27 miljonus latu un paplašināt tīklu līdz 35 restorāniem.

“McDonald’s“ darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. Ar pirmā restorāna atvēršanu ārpus Rīgas Daugavpilī, “McDonald’s“ restorānu skaits ir sasniedzis 10. Latvijā “McDonald’s“ ir ne tikai vadošais ātrās ēdināšanas restorānu tīkls, bet arī labs darba devējs. Pēdējo gadu laikā darbinieku skaits ir audzis vairāk nekā divas reizes un līdz gada beigām sasniegs 600. “McDonald’s“ piedāvā darba iespējas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, pašlaik šādu iespēju nodrošinot ap 20 cilvēkiem. Ienākot Latvijā, “McDonald’s“ līdzi atnesa sociāli atbildīga uzņēmuma praksi, ko apliecina 2007.gadā izveidotais labdarības fonds “Ronald Mcdonald House Charities Latvija”, kura darbība ir veltīta labdarības līdzekļu piesaistei, un ieguldījums nāk arī no ikviena pārdotā “Happy Meal” komplekta. Papildu informācija par “McDonald’s“ ir www.mcdonalds.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Wellton Centrum Hotel & SPA
,


Bellevue Park Hotel Riga
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44984913sec.