Pirmoreiz notiks Rīgas restorānu nedēļa

Šogad Rīgā pirmoreiz notiks Restorānu nedēļa, kuras moto ir “Latvijas produkti pārsteidz”. To rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu un atsaucīgākajiem restorāniem. Rīgas restorānu nedēļa tiek rīkota sadarbības ietvaros pasaules gastronomijas apvienībā “Délice”.

„Dzīvojot un strādājot pilsētā, gandrīz ikvienam nākas vismaz vienu maltīti ieturēt ārpus mājām, vai tā būtu tuvējā kafejnīca, skolas ēdnīca vai restorāns. Piekrītu tiem, kas apgalvo, ka labs uzturs ir neatņemama kvalitatīvas ikdienas un labsajūtas sastāvdaļa. Tāpēc ir būtiski, lai sabiedriskās ēdināšanas vietās piedāvājums būtu veselīgs. Un kas var būt labāks par vietējiem produktiem! Rīdzinieki vienmēr turējuši godā Latvijas lauku labumus un dabas veltes,” saka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Vietējais ēdiens ir neatņemama pilsētas kultūras mantojuma sastāvdaļa un savā veidā stāsta par tās iedzīvotāju dzīvesveidu, tradīcijām. Gastronomijas māksla daudzviet pasaulē kalpo kā tūrisma produkts, kā ceļojuma mērķis.

Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, aicinām rīdziniekus un viesus apmeklēt restorānus, nobaudīt īpašo Restorānu nedēļas piedāvājumu – vismaz trīs ēdienu degustācijas maltīti, kuras pamatā ir Latvijas produkti mūsdienīgā, reizēm pat pārsteidzošā interpretācijā un par pieejamākām cenām nekā ikdienā.

Rīgas restorānu nedēļā piedalās 26 restorāni: „Ambiente”, „Avalon”, „Balzāmbārs”, „B Bārs”, „Bellevue”, „Bergs”, „BIBLIOTĒKA Nº1 Restorāns”, „Burkāns”, „Desiderata”, „Fazenda Bazārs” Baznīcas ielā un Āgenskalnā, „Gardenia”, „Gutenbergs”, „Kaļķu Vārti”, „Kitchen”, „Ladig’s Cafe”, „LIDO” atpūtas centra restorāns, „Merlin”, „Neiburgs”, „Ostas Skati”, „Pie Kristapa kunga”, trīs pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”, „Umami”, „Vincents”, vīna bārs „Garage”, zivju restorāns „Le Dome”.

Informācija par Rīgas restorānu nedēļu atrodama Rīgas tūrisma attīstības biroja mājas lapā www.LiveRiga.com/lv, kā arī pieejama Rīgas tūrisma informācijas centros.

Restorānu nedēļas laikā Rīgā viesosies arī titulēti šefpavāri no Birmingemas (Lielbritānija), partnerpilsētas “Délice” apvienībā, kas sniegs meistarklases Rīgas šefpavāriem, pavārmākslas lietpratējiem, kā arī topošajiem pavāriem Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolā. Endijs Vaters (Andy Waters) saņēmis izcilas pavārmākslas meistarības apliecinājumu - Michelin zvaigzni, strādājot “Edmunds” restorānā un nesen pievērsies sava jaunā restorāna projektam. Aktars Islams (Aktar Islam) ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes šefpavāriem, kura specialitāte ir modernā britu virtuve, tradicionālo produktu kombinēšana ar indiešu garšas niansēm. Viņa restorāns “Lasan” 2011.gadā uzvarējis konkursā “Lieliskās Britu ēdienkartes” (“Great British Menu”) konkursā.

Rīga ir biedre pasaules gastronomijas pilsētu apvienībā „Délice, kas apvieno 19 pilsētas visā pasaulē, kas slavenas ar kulinārām tradīcijām, lepojas ar vietējiem produktiem, rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu, kvalitatīva uztura popularizēšanu un izglītošanu. www.delice-network.org/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60278106sec.