AS „Laima” izvērš ekskluzīvās produkcijas ražošanu [1]

AS „Laima” 2012. gadā plāno palielināt ekskluzīvās produkcijas klāstu četras reizes. 200 000 EUR plānots investēt jaunu ekskluzīvās produkcijas iekārtu iegādē un telpu renovācijā. Jaunā sortimenta izveidē AS „Laima” pirmo reizi sadarbojusies ar profesionāļiem no citas nozares. Recepšu izstrādē iesaistīti Latvijā atzīti šefpavāri Raimonds Zommers no restorāna „Kaļķu vārti”, Havjers Garsija, restorāns „Tex Mex”, Lauris Aleksejevs, restorāns „36. līnija” un Jānis Kairis, Tallink restorāns „Elements”. Katrs no pavāriem radījis konfekšu receptes. Jaunais sortiments apvienots konfekšu kārbā „Compliments”.

Lauris Aleksejevs, restorāns „36. līnija”:

„Nav lietas, kas spētu būt veiksmīga bez mīlestības, bet, lai rastos mīlestība, ir nepieciešama saskanīga savienība. Piemēram, šokolādes krēms ar apelsīnu želeju tumšajā šokolādē ir ideālais pāris, jo apelsīns ar šokolādi sader perfekti, un šī kombinācija atrodama daudzos pasaulslavenos desertos”.


Havjers Garsija, restorāns „Tex Mex”:

„Konfektes, kuras esmu radījis, ir kompliments manai vecmammiņai Enriketai, Totonaku cilts indiānietei. Tieši viņa man atvēra durvis uz gastronomisko noslēpumu pasauli, un no viņas esmu mantojis savu garšas izjūtu.”

Šobrīd, pieaugot AS Laima eksporta rādītājiem un pieprasījumam pašmāju tirgū, iespējams attīstīt produktu ražošanu ar augstāku pievienoto vērtību. Ekskluzīvās produkcijas īpatsvars Laima šokolādes grupas produktu portfelī 2012. gadā varētu sasniegt 3%.

„Kopumā šogad plānojam eksporta tirgos pārdot 35 t ekskluzīvās produkcijas. Tā ir jauna sadaļa mūsu produktu portfelī, to akcentējam. Ekskluzīvā produkcija dod augstās kvalitātes apliecinājumu Laima zīmolam. Prioritārās eksporta valstis ir Krievija, ASV, Japāna, Lielbritānija, Īrija, Vācija un Slovākija.
Tā kā eksporta attīstību plānojam arī Ķīnā, Japānā, kā arī Brazīlijā, tad uz šīm valstīm trīs gadu laikā ekskluzīvās produkcijas eksports varētu pieaugt 35 - 50%. Jauno sortimentu „Compliments” sāksim piedāvāt eksporta valstīs, kur Latvija un mūsu šefpavāri ir cieņā, t.i. Lielbritānija, Īrija, Vācija un Slovākija, kur Laima produktiem ir liela piekrišana,” plānoto raksturo Ieva Jonsone, eksporta direktore.

Jau aprīļa mēnesī jaunā produkcija būs pieejama Latvijā, Laima zīmola veikalos un Lidostā. Šobrīd norit sarunas par produkcijas izplatīšanu arī veikalu tīklos SKY, STOCKMANN, RIMI un MAXIMA.

Palielināt ekskluzīvās produkcijas ražošanu AS „Laima” uzsāka 2011. gada nogalē. Visa produkcija ir augsti kvalitatīvs roku darbs. Produkcijas pamatā ir Laima ražotā šokolāde. To veido uzņēmumā no kakao pupas gatavojot kakao sviestu un pulveri, kas ir pamats pašu gatavotai šokolādei. Lai varētu strādāt ar augstas kvalitātes izejvielu, iepērkot kakao pupas Ganas republikā AS „Laima” vadības uzņēmums „NP Foods” ir FCC (The Federation of Cocoa Comerce Ltd) biedrs ar balss tiesībām. Visas izejvielas ir speciāli atlasītas, kvalitātes daļas darbinieki un tehnologi,. loti rūpīgi seko līdzi katram ražošanas posmam, tādejādi tiek radīts ļoti augstvērtīgs produkts. Gan eksportam, gan pašmāju tirgum šogad plānots piedāvāt vēl vismaz xx jaunus produktus.



ParAS Laima

AS „Laima”ir lielākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādes ražošana joprojām tiek veikta pēc klasiskās pilnā cikla ražošanas metodes, ko 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts.AS Laimaeksportē uz 27 pasaules valstīm.

AS Laima lielākais īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS Nordic Partners, kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā Nordic Partners Limited holdingā. Nordic Partners un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols - viens no pirmajiem vērienīgā holdinga dibinātājiem, kurš ilgstoši strādājis un vadījis arī vairākus holdinga pārtikas un nekustamā īpašuma uzņēmumus.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Māra 04/20/2012 10:20 Vakar biju prezentācijā... no ļoti garšoja ar tiem pipariem! Malači pavāri!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.24337506sec.